gjøvik

Før kampene: Nidaros – Comet Halden

Før kampene: Nidaros – Comet Halden

Foto: Dan K.Reinli / Gjøvik Hockey

Endelig er det klart for hjemmekamper i Leangen igjen når vi tar imot serieleder Comet Halden – og nå ønsker gutta revansje!

Nidaros fikk med seg tre viktige poeng fra forrige helgs kamper mot Hasle-Løren på bortebane, nå venter en enda tøffere motstander når serieleder Comet kommer på besøk. – Comet har vært det desidert beste laget i 1. divisjon, men på vårt beste kan vi slå alle og på vårt dårligste taper vi mot alle, sier Nidaros-trener Jan Morten Dahl før helgas oppgjør.

Comet leder foran helgens runder serien og har 34 poeng, ett poeng foran Ringerike som ligger på andreplass.  De siste to kampene har Haldenserne møtt Grüner, og slått dem klart 11-2 og 7-1. Ikke bare leder de serien, men de har også spilleren som har tatt flest poeng i 1. divisjon så langt denne sesongen. Einar Egeland har tatt hele 30 poeng på 14 kamper. Tidligere denne uken var han utlånt til Sparta Warriors i GET-ligaen, og det sies at han derfor ikke er med til Trondheim denne helgen. Likevel blir dette to veldig tøffe kamper for Nidaros.

– Jeg tror det kommer til å bli veldig jevnt i begge kampene, Comet har gjort fra seg bra hittil i sesongen og vi er på vei oppover. Samtidig ligger det litt historie mellom lagene, så det kan forventes en del følelser, sier Nidaros-backen Emil Lyngstad Sæteraas. Følelsene det er snakk om kommer fra siste kvalikkamp i fjor, med seier hadde Nidaros rykket opp til GET-ligaen, men sånn gikk det ikke. – Det er nok ingen som har glemt det som skjedde i fjor, derimot er det ikke det som er fokus. Vi fokuserer på det som skal skje på isen i helga og skal jobbe steinhardt for å vinne poeng. Fjorårets hendelse vil bare gjøre at en seier smaker enda bedre, sier trønderen.

Poengtoppen
Hos serielederen fra Halden leder nevnte Einar Egeland poengstatistikken med 30 poeng fordelt på 11 mål og 19 assist, Fredrik Olsson har 23 poeng fordelt på 9 mål og 14 assist, mens Ugnius Cizas har 22 poeng fordelt på 10 mål og 12 assist.
Hos Nidaros har Mathias Baar tatt 17 poeng fordelt på 6 mål og 11 assist, Dag-Morten Wehn har 14 poeng fordelt på 8 mål og 6 assist, mens Svein Petter Falk-Larssen har 9 poeng fordelt på 5 mål og 4 assist.

Til helgas kamper mangler Nidaros Emil Volden og Martin Lund som er skadet, Tuukka Smura pga. fødsel, mens Jørgen Engstrøm og Ole Christian Westad Larssen begge er med u20-laget.

Møt opp i Leangen lørdag klokken 15:00 og søndag klokken 16:00 for å støtte gutta i kampen om revansje mot serielederen!

Billetter kan kjøpes HER! eller i billettluka før kamp.

Billettpriser:
Voksen: 115,- / 135 (i billettluka)
Student / Honnør: 100 / 120 (i billettluka)
Barn til og med 15 år: Gratis

PS. Denne helgen spiller Nidaros i sine hvite bortedrakter fordi Comet skal få spille i sin spesiallagde Movember-drakt!

SISTE NYTT

– Viktig å tenke langsiktig

LES MER

Velkommen på laget NIO Norway AS

LES MER

Sagøy AS utvider samarbeidet

LES MER