14677940_10210597455190298_822573887_o

Før Nidaros – Comet Halden

Før Nidaros – Comet Halden

Etter to jevne kamper i Narvik er Nidaros igjen tilbake i Leangen for å møte Comet fra Halden.

Etter to kamper i Narvik dro Nidaros hjem med 4 poeng i bagasjen etter seier i sudden death, både lørdag og søndag. Trener Jan Morten Dahl var bare brukbart fornøyd med resultatene etter at han mener at laget spilte bra. – Spesielt kampen på søndag rotet vi bort selv med en dårlig periode, der vi slapp inn to lette mål, sier han.

Fornøyd med spillgruppen
Mortis sier at før sesongen hadde han vært veldig fornøyd med seriestarten, men at både i den ene kampen mot Bergen, og den ene i Narvik burde de ha vunnet. Nå trener laget hardt for å unngå flere slike poengtap. – Når vi har våre dårlige perioder i kampene skal vi prøve å ikke slippe inn mål, vi skal være mer kyniske. Vi skal prøve å blokkere og ice pucken og få den ut av sonen. Han er veldig fornøyd med spillergruppen han har nå, og synes miksen av unge og rutinerte spillere er god – i alle fall etter at klubben hentet inn Vladimir Kutny forrige uke. – Vi er veldig fornøyd med han (Vladimir). Han er en voksen hockeyspiller, han tar ansvar i garderoben og på isen. Han tok 5 poeng i helgen, og vi er veldig fornøyd. Miksen mellom unge og rutinerte spillere er god, vi har savnet en som kan prate litt og nå har vi fått det, både i boksen og under kamper, sier Mortis.

Forventer to jevne oppgjør
Før helgen ligger Nidaros likt med nettopp motstander Comet på tabellen. Keeper Peter Strøm tror kampene kan bli like jevn som det tabellen viser. – Comet er et stort lag, de har mye erfaring fra 1. divisjon, så det bli to tøffe kamper. Jeg tror det blir jevnt men hvis vi er på kan vi til å ta dem over to kamper, forteller han. Mortis er enig i det, og sier at det er viktig å vinne disse kampene. – Vinner vi disse kampene ligger vi topp to, taper vi er vi neede på 6-7 plass, så jevnt er det, sier han.

En som ikke blir å se i Trondheim i helgen er Mats Weberg. Han kom til Comet fra GET—ligaspill for Sparta før årets sesong, da han valgte å trappe ned for å jobbe som salgssjef i Sarpsborg-klubben. Nå er har utlånt til Sparta igjen, i første omgang for to uker. Likevel har bortelaget et sterkt lag med blant annet Anders Johansson med GET-liga erfaring som bakerste mann.

– Vi har per dags dato to førstekeepere i stallen
Keeper Peter Strøm sto den ene av to kamper i Narvik forrige helg, og han trives godt med å være tilbake i Trondheim. – Det er alltid godt å komme hjem til Trondheim, jeg kjenner de fleste på laget. Det er litt ekstra å spille for et trøndersk lag, og å få spille kamper i Leangen der du vokste opp, sier han. Han trekker frem at han har trent med gode lag og har spilt en del kamper de to sesongene han hadde på Østlandet og mener han har vokst på det, og utviklet seg godt. En utvikling han ønsker å fortsette, også denne sesongen – sammen med Partanen. – Vi har en god keeperduo i år, jeg og Joona har fått til et godt samarbeid og pusher hverandre godt på trening. Vi har begge levert bra i kampene vi har spilt. Det er moro med litt konkurranse, det gjør oss begge bedre, sier han. Mortis er også fornøyd med keeperduoen sin, og mener han er heldig som per dags dato har to førstekeepere i stallen, forrige helg fikk de en kamp hver, det gjør det også denne helgen.

Strøm ser frem til å fortsette den gode jobben, også resten av sesongen. – Jeg ønsker å vinne alle kamper jeg spiller, å bidra til at laget vinner kamper. Statistikk kommer i andre rekke, vi får telle opp etter sesongen. Jeg skal jobbe hardt på trening og bli en bedre spiller, og hjelpe laget til å vinne.

14646546_10210597454870290_1540025334_o

Topp tre poengplukkere –

Nidaros:
Inge Stokvik                          – 12 (8+4)
Fredrik Linge                       – 9 (5+4)
Joakim Erbe                         – 8 (2+6)

Comet Halden:
Einar Egeland                     – 8 (2+6)
Markus Lindholm            – 6 (2+4)
Fredrik Olsson                                     – 6 (2+4)

Kampene spilles lørdag 15. Oktober kl. 15:00 og søndag 16. Oktober kl. 16:00
Billetter kjøpes 1,5 time før kampstart i billettluka.

Priser:
Voksen: 100kr
Student/honnør: 90kr
Barn under 15 år: gratis

SISTE NYTT

– Skal forsøke å være som en fin årgangsvin

LES MER

Vi støtter Jentebølgen 2024

LES MER

– Føler meg som hjemme

LES MER