adam_header

– Gleder meg til å komme til Trondheim

– Gleder meg til å komme til Trondheim

24 år gamle Adam Bäckehag er ‘Folkets Spæller 2024/2025’. Foto: Kristian Bågefeldt

Gjennom Spleisen ‘Folkets Spæller 2024/2025’ er det ved hjelp av Teknisk Ventilasjon og (i skrivende stund) 55 andre bidragsytere blitt samlet inn nok til å hente en forsterkning på backsiden, og denne forsterkningen er den 24 år gamle svensken Adam Bäckehag fra Säter i Dalarna. Backen har de siste fire sesongene spilt for Karlskrona og Borlänge i HockeyEttan, og har tidligere en sesong i Cedar Rapids RoughRiders hvor han blant annet spilte sammen med Nathan Smith (Utah) og Jason Polin (Colorado). I oppveksten var det spill hjemme i Säter hvor han også bor nå.

Men hvem er Adam på isen?

– På isen er jeg en spiller som kan både spille offensivt og defensivt, men mine største styrker er på den offensive siden. Jeg liker å kunne bidra fremover på banen. sier han til nidaroshockey.no

For mange kunne det sikkert vært et ekstra press på seg å være Folkets Spæller, men for Adam er det langt mer en ære enn en bekymring.

– Det er utrolig gøy, og en ære å få være folkets spiller denne sesongen. Jeg ser frem til utfordringen, og jeg håper jeg kan bidra til at laget når målsetningen.

Mens han sammen med resten av laget venter på at august skal komme slik at han kommer til Trondheim og kommer seg på is, jobber han hos Lidéns Möbler og på fritiden bruker han mye tid på venner og familie i tillegg til å trene naturligvis. Så håper vi han benytter ferien til å slappe av litt også, og samle krefter inn i ny sesong.

Viktig brikke

Hovedtrener Victor Wallson er godt fornøyd med å få Adam på plass i Trondheim, og anser han som en viktig signering.

– Adam er en spiller som kan styre overtallet vårt på blålinjen, og er veldig bevegelig. Han er dessuten ven velskolert og ‘spelskicklig’ back. Vi er svært fornøyde med å få Adam inn i laget, sier treneren tydelig fornøyd.

Adam Bäckehag bytter ut Borlängedrakten med Nidarosdrakt kommende sesong. Foto: Kristian Bågefeldt

SISTE NYTT

– Viktig å tenke langsiktig

LES MER

Velkommen på laget NIO Norway AS

LES MER

Sagøy AS utvider samarbeidet

LES MER