271277328_4646843482097007_4931910616499470628_n

Hockeyfamilien viser frivilligheten fra sin beste side!

Hockeyfamilien viser frivilligheten fra sin beste side!

Astor Hockey sine ildsjeler har i år som i fjor laget en egen utendørs isflate på det som om sommeren er en fotballbane.

I år er den dobbelt så stor for å dekke etterspørselen fra den menige trønder som elsker å gå på skøyter.

Keeperduoen blir fraktet i ren NHL-stil mellom garderobe og is. #50 «Filla» benytter seg også av muligheten til skyss.

I tett samarbeid med Trondheim bydrift jobber de frivillige natt og dag for å holde isen strøken. Det freses, det brøytes, det vannes. Time etter time legges det ned en vanvittig innsats for å lage isflater til folket.

Astor kjøpte seg i fjor også en egen ATV til dette formålet. Da kan banen ryddes for snø. I år er de også anskaffet en egen transport tilhenger som frakter utstyr ned til isflaten.
I ren NHL Winter Classic-stil kjører man keeperne ned til isen på denne hengeren da det er fryktelig vanskelig å gå med alt dette utstyret ned fra garderober og omkledningsrom.

Som alle vet er vi for tiden satt på pause i seriespill på grunn av covid-19. Vi får heller ikke trene inne i Leangen Ishall pr dags dato.
Siden serien kan gjenopptas når som helst er vi avhengig av å få trent så godt som mulig. Andre klubber i 1 divisjon trener til dels som vanlig mens vi har vært tvunget ut av Leangen siden før jul. Da er det topp med gode venner som har flotte utendørs isflater som man kan trene på.

Styreleder Gøran Andersen tok med seg varamedlem Ståle Gjersvold på trening utendørs på Dalgård onsdag kveld.
Obligatorisk var selvfølgelig det å ha på seg skøyter og holde varmen mens man så på treningen. Gjersvold legger til at det er minst 15 år siden sist han sto på skøyter. Heldigvis har vi også her folk som stiller opp, og Johan fra Trondheim Hockeyshop var kjapt på plass med splitter nye skøyter til gruppens Bambi.

Det er ikke hverdagskost for varamedlem Ståle Gjersvold (til venstre) å stå på skøyter. Styreleder Gøran Andersen er noe mer vant til forholdene.

Ståle Gjersvold er konserndirektør hos vår hovedsamarbeidspartner TrønderEnergi, som samme dag også trakk sitt kandidatur som potensiell ny styreleder i RBK da han blant annet ønsker å fokusere på Nidaros Hockey og jobben som gjøres her.

I den trønderske hockeyfamilien spiller det ingen rolle hvem du er,  hvor du kommer fra, hva du jobber med. Her finnes bare mennesker som elsker hockey og som samler seg rundt sporten.
I en by med så alvorlig mangel på isflater er det helt rått at frivillige ildsjeler bruker fritiden sin hver eneste kveld til å holde isflaten så bra som overhodet mulig.

Andersen og Gjersvold er mektig imponert over dugnadsånden og svært takknemlig for at laget deres får trent utendørs i påvente av gjenopptagelse av serien.

«Vi har fått trent på isen til Astor hver dag denne uka og avslutter treningsuka med en ny tur opp til Hølonda og Leik Hockey på lørdag» sier Andersen.

Tusen, tusen takk til Astor, Leik og alle ildsjeler som gjør det mulig for oss å trene i disse utfordrende tider!

SISTE NYTT

– Jeg vil hjelpe klubben og byen

LES MER

– Vi er minst like gode i år

LES MER

Rørosmeieriet utvider samarbeidet

LES MER