sander_valde_9

– Jeg er glad i å spille hockey

– Jeg er glad i å spille hockey

Til tross for at han bare er 28 år må Sander Valde regnes å være veteran i trøndersk hockey. Kommende sesong blir hans niende på A-laget i byen. (Foto: Elisabeth Almhjell)

Centeren som alltid har et smil å komme med når du møter han i gangene i Leangen eller på gata i Trondheim har i størsteparten av karrieren sin spilt i Trøndersk hockey. En liten svipptur til USA og et par i sesongen for Stjernen i Fredrikstad er eneste unntak. Nå er han klar til å give løs på en ny sesong med Nidarosdrakten på, og kjenner ekstra motivasjon på det nye kvaliksystemet for sesongen.

«Det er lett å motivere seg til å spille når man er glad i å spille hockey og synes det er gøy. I tillegg er det jo nytt system i kvaliken i år, og vi skal absolutt være med å kjempe om de fire øverste plassene i serien. Og er man først kommet dit, kan alt skje.» sier en tydelig tent Valde til nidaroshockey.no

Foto: NOBRA Foto

Etter en imponerende forrige sesong for han personlig der det ble 34 poeng på 36 kamper er han klar for å bidra enda sterkere denne sesongen.

«Som en av de eldste på laget blir det jo naturlig å forvente at jeg skal ta mer ansvar også, og selv om jeg hadde en poengmessig bedre sesong enn forventet i fjor håper jeg å kunne prestere på et jevnere nivå i hver kamp i år.»

Det skal litt til å motivere seg for å spille ishockey i Norge uten å få betalt for det. For at det i det hele tatt skal være mulig må det være lett å gå på trening hver dag, og det har ikke Valde noe problemer med.

«Jeg trives veldig godt i klubben, og stemningen i laget var veldig bra sist sesong. Man må nesten trives godt sammen med så mye tid som vi bruker i nærheten av hverandre i løpet av sesongen. Jeg håper litt flere av gutta fra forrige sesong finner ut at dette er kult å være med på, og blir med i år også.»

I dagens Covid-19-styrte hverdag er det mange som har måttet gjøre om både på treningsopplegg og forberedelse til ny sesong. For Valde har dette hatt en positiv virkning.

«Dagens situasjon har fått meg til å åpne øynene for en ny og annerledes trening, og dette har fungert veldig bra for meg. Det har blitt en del løping, trappeøkter og styrke med egen kroppsvekt. Treningsopplegget vi har med Thom (Whillock, fysisk trener), og trøkket som er på treningene gjør at vi er godt fysisk rustet inn mot ny sesong.» avslutter Valde.

Sander Valde og resten av gutta kan du se i treningskamper i Leangen Arena lørdag 29. og søndag 30. August i dobbeltoppgjør mot Furuset, før sesongen sparker løs med kamp mot Lørenskog lørdag 19. September.

Mer statistikk på Sander kan du finne på hans Eliteprospects-side.

SISTE NYTT

– Vi er minst like gode i år

LES MER

Rørosmeieriet utvider samarbeidet

LES MER

Velkommen på laget, SPOR

LES MER