ronning2

– Jeg gleder meg til å spille for Nidaros igjen

– Jeg gleder meg til å spille for Nidaros igjen

Rolf Håkon Rønning (19) har skrevet under på kontrakt med Nidaros Hockey for kommende sesong. Foto: NTG Lillehammer

Mange trønderske hockeyfans kjenner nok til Rolf Håkon Rønning fra årene i Astor og ett år på Nidaros U16, men de siste tre årene har han gått på skole på NTG for å skaffe seg verdifull utvikling før han nå tar turen tilbake til Trondheim og Nidaros.

Nidaros Hockey ønsker jo alltid at alle unge talentfulle trønderske hockeytalenter skal spille i hjembyen, men Rolf Håkon er ikke alene om å ha tatt utdanningen sin på Lillehammer. Heldigvis for oss er han nå klar for å komme hjem. Men hva var det som fikk han til å ta valget med å returnere?

«Jeg har hatt tre fine år på Lillehammer hvor jeg har hatt en god utvikling, og jeg har oppnådd målene jeg satte meg da jeg begynte på NTG. Med god oppfølging og mye hjelp har jeg blant annet fått med meg tre kamper i Fjordkraftligaen for Lillehammer samt at jeg har fått vært med på samlinger for aldersbestemte landslag. Nå er derimot tiden perfekt for å komme hjem til Trondheim og Nidaros, og jeg synes det som har skjedd her oppe de siste årene er noe spennende som jeg har veldig lyst til å være en del av. I tillegg passer det bra med planene mine om å studere i tillegg til hockeyen.» sier en pratevillig Rolf Håkon til nidaroshockey.no

Hva kan så de som ikke kjenner Rolf Håkon forvente av han på isen?

«Jeg er en toveis-back som spiller med høy intensitet, og kan bidra i de fleste situasjonene på isen.» er det enkle svaret fra 19-åringen.

Så sent som sist uke var han på U19-landslagssamling med blant andre Johan Tørres Selnes, og selv om han har snakket med både han og gamle lagkamerater om situasjonen i Nidaros er det samtaler med sportssjef Martin Jansson som har gjort mest inntrykk til at valget falt på Nidaros.

«Ja, jeg har snakket litt med tidligere lagkamerater fra Nidaros U16, og spurt litt om Nidaros, men det er for det meste sportssjefen (Martin Jansson web.red.) jeg har snakket med og stilt en del spørsmål om ambisjoner og fremtidsplaner. Svarene jeg fikk styrket inntrykket jeg allerede hadde av Nidaros, og da var valget enkelt.»

Men hva så med målsetningene for kommende sesong?

«Mine målsetninger for neste sesong er å holde meg skadefri og spille mange kamper først og fremst. Det er viktig for utviklingen. Et annet mål er selvsagt å være en del av U20 VM-troppen. I tillegg gleder jeg meg skikkelig til å spille for Nidaros igjen, og foran det fantastiske publikummet i Leangen Arena.»

Sportssjef Martin Jansson er godt fornøyd med å få på plass enda en landslagsback i stallen foran kommende sesong.

«Rolf Håkon fulgte vi tett sist sesong, og heldigvis passet det å ta turen hjemover igjen. Målet vårt for den kommende sesongen er å styrke oss i alle ledd, og her er Rolf Håkon en viktig brikke ettersom han både er trønder, og hever nivået på backsiden. Tross sin unge alder er han veldig moden, og en veldig oppegående spiller både på og utenfor isen som kan ta lederansvar når det trengs.» sier sportssjefen til nidaroshockey.no

I tillegg til å ha skrevet kontrakt med A-laget til Nidaros Hockey fyller også Rolf Håkon Rønning 19 år i dag! Gratulerer så masse med dagen!

SISTE NYTT

– Viktig å tenke langsiktig

LES MER

Velkommen på laget NIO Norway AS

LES MER

Sagøy AS utvider samarbeidet

LES MER