Svensk 21-åring med SHL-erfaring er nå klar for Nidaros Hockey: Foto: Johan Lof

Han har vokst opp i Björklöven, dominert i J20 Elit og har også fått med seg kamper for Växjö Lakers i SHL. Nå skal 21 år gamle William Magnusson tre på seg Nidarosdrakta og spille i Leangen Ishall. Hvordan ble dette til? Jo, det har en naturlig sammenheng med vår nye trener, Henrik Sahlin.

«Jeg fikk en telefon fra Henrik om å komme å spille for Nidaros, og da var jeg ikke i tvil. Henrik var treneren min både i Björklöven og nå senest i Köping. Jeg synes han er en meget god trener som jeg gleder meg til å jobbe sammen med igjen. I tillegg har jeg spilt sammen med Markus Hermanstad fra tiden i Modo, og det gjør jo ting enda litt mer trygt på en måte. Ellers har jeg hørt mye bra om hvor klubben står og hvor den er på vei.» sier Magnusson til nidaroshockey.no

Den unge vingen har gjennom karrieren produsert meget godt på poengsiden. Med et poengsnitt på 1.89 per kamp over to sesonger i J20 Elit, og over ett poeng i snitt per kamp i J20 Superelit er det liten tvil om at han kan produsere fremover, men det er ikke bare der han ønsker å bidra selv.

«Jeg liker å bruke mye fart, sette noen solide taklinger og selvsagt også gjøre noen målpoeng. Målene kommer ikke av seg selv, men en må jobbe for de.»

Når vi tar en prat med vår ferske hovedtrener Henrik Sahlin er det vanskelig for han å slutte å snakke om sin beundring av 21-åringen.

«Jeg har vært trener for William tidligere, og jeg vet hva jeg får av han. Han er en vinnerskalle som alltid gir 100%, og det har en tendens til å smitte over på de andre i garderoben også. I tillegg vet han hva han får av meg, og vi jobber bra sammen. William er en offensiv spiller med et bra skudd, bra spilleforståelse, god på skøytene og har bra teknikk. Dette kombinert vil sørge for at han er med å kjempe i toppen av poengligaen i 1. divisjon kommende sesong.»

At Henrik fikk med seg William til Trondheim var ingen selvfølge skal vi tro treneren.

«Det var interesse fra en mengde 1.divisjonsklubber i Sverige, og også noen Allsvenskan-lag. Det faktum at Martin (Jansson web.red.) klarte å signere han til Nidaros sier veldig mye om hans plan for laget, og det er ikke rart at folk ønsker å være med på det.» avslutter Sahlin.

Sportssjef Martin Jansson er selvsagt strålende fornøyd med å få Magnusson på plass.

«I William får vi en toppspiller som kommer til å være bra for oss både på og utenfor isen. Jeg regner med at manges øyne vil være rettet mot han og hans fremgang i Nidaros kommende sesong, og at han velger å komme hit synes jeg beviser hvor attraktive vi er som klubb i dag, og det er jo selvsagt ekstremt moro.» sier Jansson til nidaroshockey.no

Vi ønsker William Magnusson velkommen til Trondheim, og gleder oss til å se han på isen den kommende sesongen!