David Hallström (33) har en rekke sesonger i Fjordkraftligaen bak seg. Nå tar han turen tilbake til Trondheim. Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Med over 400 kamper i Norges øverste divisjon er det godt med rutine som er med i bagasjen når David Hallström tar med seg kjæresten og sine to små jenter til Trondheim kommende sesong. En rutine som kan komme godt med når Nidaros skal kjempe om opprykk til Fjordkraftligaen. Det er derimot ikke første gang David er i Trondheim for å spille hockey.

«Jeg var her i 2010 også og spilte en halv sesong for Rosenborg. Nå er det jo ikke så mange av de gutta som er igjen, men jeg kjenner jo Erlend (Engh Johnsen) og Valde (Sander), også har jeg hatt god kontakt med Dag-Morten (Wehn) siden den gang. Sånn sett blir det vel ingen gjenforening akkurat, men jeg kjenner til Leangen i det minste.» sier Hallström på telefon fra et besøk hos foreldrene hjemme i Sverige, til nidaroshockey.no

For det er nesten to år siden sist han hadde mulighet til å besøke sine foreldre på grunn av pandemien. Det er uvant for svensken som ved å bo i Østfold i mange år kunne ta en tur hjemom med jevne mellomrom frem til da. Familie var også mye av grunnen til at David og hans familie nå kommer til Trondheim. Kjæresten Tina kommer nemlig fra Melhus.

Det er ti år siden David sist spilte med Leangen som hjemmebane. Foto: Thomas Granerød

«Nå har vi bodd langt unna begge våre familier en stund, så vi fant ut at det var på tide at vi forflyttet oss nærmere én av de i det minste. At jeg kan spille ishockey for Nidaros, og være med å kjempe om opprykk gjorde at valget på Trondheim ble rimelig enkelt. Her har vi Tinas familie rundt oss, og jeg får fortsette å drive med verdens beste idrett. Det er for tidlig å gi seg nå.» ler svensken.

Men hva får vi på isen med David Hallström?

«I de senere årene har jeg jo fått noe mer defensivt ansvar. Det er noe som kommer med alderen tror jeg, at man tar litt mer ansvar defensivt. Til syvende og sist skal jeg dog fortsatt være en offensiv trussel da det er der min styrke ligger mest. Om jeg gjør poeng eller ikke er ikke så farlig så lenge laget gjør det godt. Jeg ønsker bare å bidra til det beste resultatet vi kan oppnå, og akkurat nå er det opprykk til Fjordkraftligaen.»

Sportslig ansvarlig i Nidarosstyret, Dag-Morten Wehn har som tidligere nevnt alltid hatt god kontakt med David etter den korte stunden de hadde i Trondheim sammen, for drøye ti år siden. Han er klar på at David kommer til å bli en viktig brikke i årets lag.

«David har en rutine som få andre kan matche i norsk 1. divisjon. Han vet å holde hodet kaldt i avgjørende situasjoner når det gjelder som mest, og klarer å pushe sine lagkamerater. I tillegg er han en offensiv trussel som motstanderne skal får mer enn nok med å hanskes med.» sier Wehn til nidaroshockey.no

Ettersom David Hallström har spilt såpass mange år i Norge regnes han ikke på utenlandskvoten på seks utlendinger i årets sesong.

Vi ønsker David velkommen, og gleder oss sammen til ny sesong!