emil74

– Jeg skal bidra mer i år

– Jeg skal bidra mer i år

Emil Mathias Lyngstad Sæteraas (25) har signert ny kontrakt med Nidaros Hockey. Foto: SJ Photos

Emil har vært en bauta i Nidaros-laget de siste årene, og det er derfor svært gledelig for klubben at han nå også er klar for nok en sesong i den flotte Nidaros-drakten. Med sine 164 kamper for klubben innehar han femteplassen på Adelskalenderen, og har levert solid helt fra sin retur fra Hamar i 2017, men sist sesong gikk det litt tråere, og det har han lyst til å rette på kommende sesong.

«Sist sesong ble kanskje den tyngste jeg har opplevd karrieremessig. Jeg har slitt veldig med smerter i foten etter operasjonen jeg gjennomførte sist sommer, og det har gjort at jeg ikke har hatt mulighet til å prestere på det nivået som jeg selv kjenner igjen. Neste sesongen er jeg forhåpentligvis skadefri fra sesongstart, og jeg kan igjen være en bidragsyter i større grad enn sist sesong. Jeg ønsker å være en ledende figur både på og av isen, og da er det viktig å ha alt på stell med eget spill i det minste.» sier en revansjelysten Emil til nidaroshockey.no

Det, og ønsket om å få Trondheim tilbake på øverste nivå i ishockey, er hovedgrunnene til at han nå signerer for nok en sesong. En sesong hvor hele klubben håper på opprykk.

«Jeg kom hjem til Trondheim for å være med å bidra til opprykk, og den planen har ikke endret seg. Nå er klubben også i endring med positivt fortegn, og veien til Fjordkraftligaen virker kortere enn noen gang. Det er klart jeg vil delta på det.»

Som de fleste vet har trener Henrik Sahlin kommet inn med et helt nytt spillesystem til klubben, og dette passer Emil godt.

«Personlig er jeg mer fan av offensiv og aggressiv hockey, og etter en vanskelig omstillingsperiode for laget på grunn av store kontraster til tidligere system som sitter i ryggmargen, føler jeg vi viste mot slutten av sesongen nå at vi er et bedre lag også når alt sitter. At vi nå kan starte sesongen med denne erfaringen og denne kunnskapen gjør at vi kan være med å kjempe fra start av. Vi viste jo flere ganger at vi kan kjempe med hvilket lag som helst når det sitter.»

Selv om Emil hadde en skuffende sesong personlig sist sesong la han selvsagt merke til andre spillere som gjorde en solid innsats for laget, og på oppfordring er det spesielt èn spiller han vil trekke frem.

«Martin Fillingsnes. Han har tatt en fin rolle i laget denne sesongen, og han spiller oppofrende hockey og bidrar med mye energi.» avslutter han.

Sportssjef Martin Jansson er glad for at veteranen er med videre.

«Emil hadde ikke sin beste sesong i fjor, og det må skader ta største delen av skylden for. Heldigvis vet vi hva han kan, og både han og vi håper og tror han kan komme tilbake til der han var kommende sesong. Skadefri er Emil en klasseback som ethvert lag gjerne vil ha på laget.» roser Jansson.

Vi ønsker Emil velkommen tilbake, og ser frem mot ny sesong!

SISTE NYTT

– Viktig å tenke langsiktig

LES MER

Velkommen på laget NIO Norway AS

LES MER

Sagøy AS utvider samarbeidet

LES MER