i-8g7QfTw-X4

– Jeg vil opp i Fjordkraft-ligaen

– Jeg vil opp i Fjordkraft-ligaen

Dominik Bogdziul (23) har signert kontrakt med Nidaros Hockey. Foto: SJ Photo

Sist sesong kom han på femteplass på toppscorerlisten i ligaen selv om han spilte for Furuset som kjempet i bunn av tabellen. Han gjorde også syv poeng på fem kamper mot Nidaros, men nå skal han altså sette puckene i mål med Nidaros-drakten på seg i stedet.

Med totalt 47 poeng på 31 seriekamper sist sesong var det naturligvis flere lag som var på banen for å sikre seg hans signatur, men valget falt altså på Nidaros til slutt.

«Jeg liker spillestilen Nidaros har, også har jeg hørt mye godt om klubben, og hvordan den er organisert. Det var flere andre klubber i bildet, men disse faktorene gjorde at Nidaros føltes riktig for meg.» sier Bogdziul til nidaroshockey.no

Dominik Bogdziul gjorde godt med poeng mot Nidaros sist sesong. Nå skal han gjøre poeng for klubben i stedet. Foto: SJ Photo

23 år gamle Dominik (24 år neste uke) kommer fra Litauen, og er bror av Furuset-spiller Daniel Bogdziul, og det var også grunnen til at han endte opp i østlandsklubben sist sesong.

«Jeg satt litt fast i USA før seriestart forrige sesong midt under pandemien, og Daniel har alltid ønsket at vi skulle spille på samme lag så han hjalp meg med å komme til Furuset. Jeg er veldig takknemlig til klubben for å gi meg muligheten i den situasjonen.» sier han.

Tallene taler for seg. Dominik er en målscorer av kvalitet, men hva annet får Nidaros Hockey?

«På isen jobber jeg alltid for at laget skal vinne hver eneste kamp vi spiller. Målet er at det ikke skal stå på min innsats om vi vinner eller ikke, som et minimum. Utenfor isen vil jeg si jeg er en vennlig og glad gutt rett og slett. Livet er for kort til å bekymre seg.» sier han med et smil.

Foruten å spille ishockey skal Dominik jobbe i Trondheim som så mange andre spillere, men han håper også å få muligheten til å studere online i tillegg.

Som nevnt gjorde han syv poeng på fem kamper mot Nidaros sist sesong, og i de kampene var det spesielt en spiller som pekte seg ut som spesiell for han.

«Jeg husker Nidaros som et veldig fysisk lag å spille mot, og det var beintøft å møte de. Av enkeltspillere må jeg si (Zebastian web. red.) Bodini var den jeg la mest merke til. Ekstremt smart spiller med en god «Hockey IQ». Jeg gleder meg til å nå kunne spille på samme lag som han.»

Og hva er målet for han og laget kommende sesong?

«Det er jo litt kjedelig svar selvsagt, men jeg ønsker å utvikle spillet mitt enda mer, og for laget sin del så vil jeg definitivt at vi skal rykke opp til Fjordkraft-ligaen.» avslutter Litaueren.

Sportssjef Martin Jansson er henrykt over å sikre seg underskriften til storscoreren.

«Dominik havnet altså på femteplass på toppscorerlisten samtidig som han spilte på laget som var en Haugesund-konkurs unna å rykke ned. Bare det sier sitt. Tenk hva han kan gjøre med spillere som Bodini og George rundt seg? Jeg gleder meg virkelig til å se hva han kan utrette med de riktige spillerne på rekke. Jeg tror dette kan by på mye god underholdning i Leangen Ishall kommende sesong.» sier Jansson til nidaroshockey.no

Vi ønsker Dominik Bogdziul hjertelig velkommen til Trondheim og Nidaros!

SISTE NYTT

17. mai feiring i stil

LES MER

– Kan forvente intensiv hockey

LES MER

Lisens og styreinfo

LES MER