norberg_

– Jobber man beinhardt kommer poengene også

– Jobber man beinhardt kommer poengene også

Emil (22) takker nei til høyere ligaer, og skal sesongen 2021/2022 spille for Nidaros Hockey. Foto: Marcus Vilson | Vilson Media

Det er ingen hemmelighet at med ny svensk sportssjef i Martin Jansson blir det fort over grensen man ser til forsterkninger utenifra. Det er tross alt der han har sine beste kontakter. Stammen med unge, gode trønderske spillere er selvsagt fortsatt viktig, men for å kunne nå målet om opprykk til Fjordkraftligaen trengs det litt ekstra ‘krydder’. Den siste svensken i denne omgang er en som både trener Henrik Sahlin og et par av spillerne kjenner godt fra før.

Han ble Köpings suverene poengkonge sist sesong med 36 poeng fordelt på 15 mål og 21 assist over 40 kamper. Nå skal 22 år gamle Emil Norberg fra Umeå ta med seg flyttelasset til Trondheim og Nidaros.

Emil har spilt store deler av sin karriere for Björklöven i hjembyen Umeå nordøst i Sverige i likhet med sin barndomskompis, og nå Nidaros-lagkamerat, William Magnusson. Emil og William spilte også sammen sist sesong for trener Henrik Sahlin i Köping i den svenske Hockeyettan. Det er med andre ord en trio som kjenner hverandre godt, og som vet hva de får fra hverandre. Men for oss som ikke kjenner Emil så godt – hva kan vi forvente?

«Tja, hva skal man si. Jeg er 22 år, oppvokst i Umeå, og har spilt store deler av min karriere i Björklöven. På fritiden går det mest i padel og golf, og når verden blir noenlunde normal igjen liker jeg alltid å være med venner.» sier en blid svenske til nidaroshockey.no

Som tidligere nevnt hadde Emil Norberg tilbud fra flere andre klubber da han valgte å signere for Nidaros Hockey. I følge hovedpersonen selv var valget rimelig enkelt.

«Jeg fikk en forespørsel fra ‘Henke’ (Henrik Sahlin, hovedtrener) om å bli med til Nidaros, og selv om jeg hadde en del andre tilbud etter en helt ok sesong for Köping sist sesong, fristet det å flytte til Trondheim. I tillegg kjenner jeg Markus Hermanstad godt fra hans tid i Modo, samt at vi spilte sammen i Østerrike. Han hadde bare gode ting å si om både klubben Nidaros og ikke minst Trondheim som by. Etter en samtale med sportsjef Martin (Jansson) så forsto jeg at dette er et lag som ønsker å satse mot opprykk, og den reisen vil jeg virkelig være med på!» sier en ivrig Norberg.

Emil Norberg håper å kunne feire mer i Nidaros-drakt den kommende sesongen. Foto: Johan Löv

Og hva ser vi på isen?

«Jeg vil karakterisere meg selv som en storvokst og skøytesterk løper, og en person som elsker å vinne. Jeg håper at min energi og min vinnerskalle skal bidra både på og utenfor isen for laget, også vet jeg jo at Henrik og Martin håper at jeg skal produsere litt målpoeng også. Det er det jeg er hentet til Nidaros for å gjøre. Min filosofi er at om man jobber beinhardt i hvert bytt så kommer poengene automatisk, og jeg er uansett mest interessert i å vinne kamper. Hvem som gjør poengene er ikke like viktig så lenge vi vinner.»

Sportssjef Martin Jansson har litt vanskelig for å skjule sin begeistring når vi snakker med han om Emil Norberg.

«At vi får en spiller hit av Emils kaliber er helt fantastisk. Jeg vet han har fått tilbud fra flere andre klubber både i Norge og Sverige, og det viser igjen hvor attraktivt det er blitt å komme til Nidaros Hockey og Trondheim. Jeg og Emil har snakket sammen en stund, og jeg er naturligvis glad for at han ønsker å komme til oss for å fortsette utviklingen sin, og hjelpe oss mot våre mål. Emil er en spiller som gjør mye målpoeng samtidig som han er en lagspiller som ofrer seg selv for laget beste.» sier en ivrig Jansson til nidaroshockey.no

Norberg kommer til Trondheim tidlig i august, men forsikrer supporterne om at formen skal holdes ved like frem til da, og kommer med det samme med en lovnad til klubben.

«Jeg vet det savnes et hockeylag i den øverste divisjonen i Trondheim, og jeg skal gjøre alt jeg kan for at akkurat det skal bli en realitet. Jeg håper så mange som mulig vil være med på reisen opp. Ønsker samtidig alle sammen en fantastisk sommer, ta vare på hverandre, så håper jeg alle får mulighet til å komme på kampene i høst og vinter – vi trenger deres støtte fra tribunen!» avslutter unggutten.

Med signeringen av Norberg har klubben nå fem importspillere av seks mulige, og sportssjef Martin Jansson informerer om at det blir den siste i denne omgang. Vi kommer tilbake snart med et mer fyldig intervju hvor han forteller litt mer om forhåpningene for den kommende sesongen.

SISTE NYTT

– Føler meg som hjemme

LES MER

17. mai feiring i stil

LES MER

– Kan forvente intensiv hockey

LES MER