Brunflo IK vs Nidaros Hockey

vs

Oppsummering

Det så en stund stygt ut, men et magisk sluttminutt sørget for en ubeseiret forsesong i 2018. Søndag ble Brunflo slått på bortebane.

Brunflo tok nemlig ledelsen gjentatte ganger i løpet av kampen. Først gikk de opp i 1-0 drøye seks minutter ut i kampen, før Ole Christian Westad Larssen fortsette den fine formen med å sette nok et mål i Nidaros-drakta. Brunflo kom tilbake og gikk opp i ledelsen før lagene gikk til den første pausen. En annen som har prestert godt i treningskampene så langt er Sander Valde, og han noterte seg på nytt i målprotokollen under minuttet inn i midtperioden. Igjen kom Brunflo tilbake og før andre pause var stillingen 4-2 til hjemmelaget.

Også den tredje perioden startet litt tungt sett med Nidaros-øyne og hjemmelaget økte til 5-2 to minutter inn. Herifra og ut fikk pipa derimot en annen lyd. Først reduserer Niklas Unger Nilsen til 5-3 fem minutter ut i perioden, før snuoperasjonen virkelig begynte ett minutt og seks sekunder før slutt. Da satte nemlig Andreas Svedlund pucken back svenskenes keeper, før Unger Nilsen igjen var frempå og sørget for utligning kun 25 sekunder før slutt. Og som om ikke det var nok endte det til slutt med Nidaros-seier da 6-5 målet ble satt inn kun ni sekunder etter utligningen. Hvem som scoret? Det får du vite i morgen…

Niklas Unger Nilsen (lengst unna til høyre) satte to av våre mål i søndagens kamp. Dette bildet er fra hjemmekampen mot Brunflo sist helg. Foto: Elisabeth Almhjell

Niklas Unger Nilsen scoret selv to mål og var godt fornøyd med å vinne kampen selv om han i likhet med Erlend Engh Johnsen fra gårsdagens kamp også ser at det er ting å jobbe med frem mot seriestart.

«Det er alltid moro å vinne kamper på denne måten selvsagt, men jeg synes vi mister momentum litt for ofte i løpet av kampen. I dag var det fjerderekka (Joakim Hofstad, Mathias Jonassen, Håvard Haugen Aune. red.anm.) som kjempet og sto på for å holde oss inne i kampen. Alt i alt var dette en positiv kamp for oss, og vi fikk også sett litt på hva vi må terpe på inn mot seriestarten mot Comet om to uker.» sier Niklas til nidaroshockey.no etter kampen.

En annen som var godt fornøyd var Ole Christian Westad Larssen. Unggutten havnet igjen på scoringslista, og har en begivenhetsrik uke å se tilbake på med suksess på flere områder.

«I dag synes jeg vi er bedre enn Brunflo, og vi hadde en del muligheter som dessverre ikke klarte å omsette. Målene deres kommer fra at vi står for høyt og blir kontra på stort sett. Til syvende og sist viser vi en deilig lagmoral helt til siste slutt når vi drar i land seieren.»

Selv er han litt nølende på spørsmål om sin egen innsats i helgen, selv om det er blitt scoringer på tavla.

«Det er alltid kjekt å score mål selvsagt, men jeg må jo også innrømme at pucken har spretti en del min vei i løpet av helgen. Men vi har en bra kjemi på rekka nå (sammen med Markus Svendsen Dahl og nyervervelsen Simon Teodorsson, red.anm.), og fortsetter vi å jobbe hardt så kommer målene i serien også når det virkelig teller.»

Det ble stjernetreff for Ole Christian også på fotballbanen sist uke. Både Sigve Bråten (til høyre) og Anders Ågnes Konradsen lot seg imponere.  Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Men det er ikke bare på isen det har gått veien for Ole Christian den siste uken. Sist søndag var han og Sigve Bråten en del av pauseunderholdningen da Rosenborg møtte Haugesund på Lerkendal. Målet var å treffe tverrliggeren, og det viste seg å være en enkel jobb for han.

«Hehe, jeg og Sigve hadde vært litt nede på myra og småtrent litt hele uka. Jeg hadde egentlig en liten følelse av at jeg skulle treffe, men slikt vet man jo selvsagt aldri. Det var ekstremt moro selvsagt!»

Med tverrliggertreffet venter «finale» i årets siste seriekamp for RBK som spilles 24. november mot Bodø Glimt. Det er bare et lite problem; samme dag spiller Nidaros borte mot Furuset, men Ole Christian håper å finne en løsning på det.

«Det er jo en liten utfordring selvsagt, men vi driver å undersøker litt med tanke på fly og greier nå så jeg håper det lar seg ordne. Det hadde jo vært sykt gøy å kunne gjenta bedriften, og så kunne cruise rundt i en splitter ny bil etterpå.», avslutter en meget gira attenåring til nidaroshockey.no.

«Sjefen sjøl», Ilya Dubkov, var langt mer fornøyd med dagens kamp enn han var med gårsdagens oppgjør mot Svenstaviks HK.

«I går var vi ikke klare mentalt sett rett og slett. Vi trodde nok det skulle bli en lett match, og så fort de tankene kommer i hodet blir det vanskelig med en gang. Vi gjorde i tillegg noen dårlige valg og jobbet ikke hardt nok, men i dag var det andre boller. Det var helt andre holdninger og innsatsvilje i dagens kamp, og spesielt mot slutten viser vi jo moralen som er i laget. Alle målene til Brunflo kom av personlige feil fra oss, og dette må lukes ut selvsagt, men det betyr også at systemet vårt fungerer bra. Til syvende og sist så viser vi hvordan vi burde spilt hele tiden, og selv om vi var litt heldig på ett av målene var det et veldig morsomt siste minutt av kampen. Jeg er virkelig stolt av gutta som viser tålmodighet i en slik situasjon, og da er det ekstra godt at man får betalt for det.» sier en godt fornøyd Ilya Dubkov til nidaroshockey.no fra bussen på vei hjem fra Sverige.

Med helgens kamper så er alle sesongens treningskamper spilt. Det endte med tre av tre mulige seire, og det er alltid godt å ha meg seg inn i en serieåpning. Nå gjenstår det to uker med finterping på det man lærte at man måtte jobbe med i løpet av disse kampene før turen går til Halden og serieåpning borte mot Comet lørdag 22. september.

Vi gleder oss!

Resultater

Lag1st2nd3rdTResultat
Brunflo IK2215Tap
Nidaros1146Seier

Brunflo IK

Posisjon GP G A P SOG PIM
 000000

Nidaros

# Spiller Posisjon GP G A P SOG PIM
6Simon TeodorssonLøpere101100
9Sander Sørli ValdeLøpere110100
10Joakim HofstadLøpere100000
12Andreas SvedlundLøpere110100
14Thomas WiigBacker101100
15Erlend Engh JohnsenLøpere102200
21Sivert Lehn WanneboBacker100000
23Sigve BråtenBacker100000
26Andreas AuneBacker100000
28Daniel HofstadLøpere100000
30Fredrik HanebrekkeKeepere000000
31Peter StrømKeepere100000
40Dag-Morten WehnLøpere111200
41Håvard Haugen AuneLøpere100000
44Sander Håkan SkålvollBacker100000
51Marius KristoffersenBacker100000
71Niklas Unger NilsenLøpere120200
77Emil Mathias Lyngstad SæteraasBacker100000
84Mathias Eilertsen JonassenLøpere100000
89Ole Christian Westad LarssenLøpere110100
97Markus Svendsen DahlLøpere101100
 Total 20661200

Detaljer

Dato Tid Liga Sesong
9. september 2018 15:00 Pre-season 2018/2019

Tidligere møter

DatoHjemResultaterBorteTid