Gjøvik vs Nidaros

vs

Oppsummering

Etter en litt skuffende kamp lørdag var det klart for et heltent Nidaros-lag i Fjellhallen søndag, og det bar frukter. (Foto: Dan K. Reinli / Gjøvik Hockey)

Det endte til slutt med 1-5 tap lørdag mot topplaget Gjøvik, men søndag klarte gutta å samle krefter og finne frem vinnerviljen på isen, og sikret med det tre svært sterke og viktige poeng på bortebane.

Det hele startet fantastisk da Daniel Vestavik Hofstad frispilte Andreas Svedlund alene med Gjøvik-keeper Mats André Pettersen-Moe. Svensken er sikker som banken og sikrer en tidlig 1-0 ledelse til gjestene tre minutter ut i oppgjøret. Hjemmelaget fikk så utlignet til 1-1, men denne søndagen var det Nidaros som skulle stå for mål sent i den første perioden da evigunge Thomas Wiig legger en pasning gjennom hele Gjøvik-laget som igjen sender Nidaros alene med keeper Pettersen-Moe. Denne gagnen er det arbeidsjernet Niklas Unger Nilsen som får muligheten, og terrieren er akkurat like iskald som Svedlund i avslutningsøyeblikket.

Den andre perioden startet enda bedre enn den første for gjestene og «Litj-Bie», Markus Svendsen Dahl får satt inn en retur i overtall kun 46 sekunder inn i perioden. Trønderhockey-kjenning Simen Hoel Johannesen får redusert for Gjøvik i overtall midtveis i perioden, men Andreas Svedlund ønsker ikke å gjøre ting unødvendig spennende, og øker til 4-2 seks minutter før slutt i midtperioden.

I den tredje perioden prøver Gjøvik å presse på for å snu kampen, men 21 år gamle Mathias Yttereng, som fikk sin A-lagsdebut i søndagens kamp, stoppet samtlige forsøk kampen ut og sørget med det for en sterk borteseier for Nidaros.

Etter en skuffende kamp lørdag var trener Ilya Dubkov langt mer fornøyd etter søndagens oppgjør.

«Lørdag var vi ikke forberedt mentalt. Flere av spillerne var «ikke tilstede» og det vistes godt på isen. I dag er alle spillerne på og kjemper for hverandre, for laget. Når alle gir 100% som i dag er vi et lag å regne med mot alle motstandere. Når vi i tillegg setter mulighetene offensivt og får god hjelp av debutanten bakerst til å holde oss inn i kampen blir det fort seier på resultattavla.»

Mathias Yttereng ble kåret både til dagens arbeidsjern og Nidaros’ beste spiller i søndagens oppgjør mot Gjøvik. Foto: Niklas Unger Nilsen

Debutanten Ilya referer til er 21 år gamle Mathias Yttereng. Unggutten fikk beskjeden søndag morgen at han skulle starte dagens kamp, og da kom også nervene. Heldigvis var det ikke så lenge til kamp.

«Jeg ble jo selvsagt litt nervøs for debuten, men dette var en perfekt kamp å få den på. Gutta jobben 100% foran meg og gjorde jobben mye lettere for meg bakerst. Etter at jeg ble litt varm i trøya forsvant nervene også, og jeg kunne konsentrere meg om å gjøre jobben med å stoppe skuddene. Det følte jeg jeg klarte på en god måte, og det var utrolig deilig å stikke av med tre poeng etter en så velspilt kamp av alle sammen.», sier en noe beskjeden Yttereng til nidaroshockey.no

I andre enden av skalaen var dette sesongens to første kamper for veteranen Thomas Wiig. «Tanksen fra Tiller» gledet seg ikke veldig til kampen på søndag etter en hard sesongdebut på lørdag, men det gikk over all forventning. Blant annet serverte han Niklas Unger Nilsen en pasning som vi kun ser på øverste nivå.

«Deinn pasninga gjør itj æ igjæn på ei stoinn trur æ», sier en dønn ærlig Wiig, som i likhet med resten av laget er godt fornøyd med det gutta gjør i dagens kamp.

«Kampen i går var tung. Veldig tung. Kroppen føltes absolutt ikke bra etterpå, men jobben jeg har gjort mens jeg var skadet gjorde at det gikk mye lettere på søndag enn fryktet. Jeg så virkelig ikke frem til denne kampen i går kveld. Her må jeg også få skyte inn litt snikreklame til Liron (Hellel, red.anm.) og resten av teamet hos Din Naprapat. De har virkelig gjort en knall jobb med å få meg på isen igjen.»

Med tre poeng med i bagasjen setter nå gutta snuten hjemover til Trondheim for å trene den kommende uka før turen igjen går sørover til Tønsberg og dobbelmøte med Vikings.