Det er høyt støynivå i det vi kommer inn i styrkerommet i Leangen ishall. Det er her det meste av jobben som legges ned utenfor isen gjøres.

Økta denne dagen ledes av Ole Thomas Trobe (43), som er fysisk trener for alle lagdelene i Nidaros Ishockey junior Elite inkl Kvinner Elite, samt Nidaros A-lag.

Han programmerer og periodiserer off Ice-treningen slik at den er mest mulig optimal for de ulike lagdelene.

«Det viktigste med det vi gjør utenfor isen er at det skal føre til at spillerne presterer bedre på isen, og samtidig bidra til at de holder seg skadefri» sier Trobe.

Selv måtte han legge basket-karrieren på hylla i ung alder grunnet skader, men mener karrieren kunne blitt vesentlig lengre med veiledning og riktig kunnskap den gangen. Trobe ser store fordeler ved at Nidaros jr Elite starter med organisert introdusering og veiledning allerede på U15. Han er også opptatt av at spillerne får den veiledningen de trenger for etter hvert å kunne trene på egen hånd. Med riktig teknikk og god forståelse ligger forholdene til rette for fremgang og en lang idrettskarriere.

Spisset trenerkurs

For å spisse sin kunnskap ytterligere på trening spesifikt for hockeyspillere, følger Trobe nå et kurs for å bli sertifisert trener innenfor Off Ice hockey. Kurset avsluttes med en digital eksamen før han kan titulere seg Hockey Performance Specialist.

«Det er utrolig interessant og motiverende, det er elementer som jeg kan ta i bruk hele tiden, og som er veldig hockeyspesifikke» sier Trobe ivrig.

Med hele syv lag fordelt på aldersgruppen U15 – U20, kvinner Elite og A-lag har Trobe behov for støttespillere.

På de yngste lagdelene U15 – U18 er det en kompetent foreldretrener på hver lagdel som er Trobe sin kontaktperson inn mot treningsgruppen. De ivaretar gjennomføring av selve øktene når Trobe ikke er tilstede.

I tillegg har han fys.trener Kristin Lie (24) som i sin helhet ivaretar gjennomføring av øktene for Kvinner Elite.

Kristin Lie kom inn som forsterkning i høst og ivaretar oppfølgingen av Kvinner Elite. Kristin har nylig fullført sin master i physical activity and health ved NTNU.

Restitusjon og næringsinntak er en del av totaliteten

Det er god stemning i styrkerommet når vi er innom. En overvekt av gutter i bar overkropp, oppmuntrende heiing, og det er vennskapelig ordslenging spillerne imellom. Med godt over 30 spillere på enkelte økter, i et ikke alt for stort rom, kreves det gode rutiner for å komme igjennom den oppsatte planen. Spillerne blir gjerne fort distrahert av mobilen og kan prate seg bort, men generelt skryter Trobe av spillergruppene.

«Vi jobber med rutiner og bevisstgjøring. «For eksempel er det viktig å sikre at man har en progressiv økning i motstand, således må de ha et forhold til hver treningsøkt. Det å forstå at man ha en plan for å få ønsket resultat er en del av prosessen. Det er også viktig at utøveren forstår at restitusjon og næringsinntak er en viktig del av det å få fremgang, og kunne tåle den høye treningsbelastningen en hockeyspiller har i sesong. Det er en totalitet som skal balanseres» forklarer Trobe.

Han får jevnlig henvendelser med spørsmål fra spillerne også utenfor treningstiden. Det kan være spørsmål knyttet til spesifikke øvelser, restitusjon og trening generelt.

«Det er artig for en trener at spillerne er så motiverte og interesserte, og det er gøy å følge utviklingen».

Treneren er opptatt av at spillerne får den veiledningen de trenger for etter hvert å kunne trene med god kvalitet på egen hånd.

A-lagets satsing for å komme opp i fjordkraftligaen gjør det ekstra gøy for treneren, også er det jo artig å ha fått et kvinnelag som også markerer seg i høyeste liga.

«Det er utrolig spennende med satsingen som gjøres nå, og det er ekstra gøy å se juniorer få prøve seg og ta steget opp til A-laget. Det vi gjør i styrkerommet er ikke for at spillerne skal bli god i styrkerommet, først og fremst skal det bidra til at de får ut sitt fulle potensiale på isen» sier Trobe idet han tar i mot et nytt lag som er på vei inn i styrkerommet.

Flere nyheter

Nidaros vs Narvik

Neste Hjemmekamp

Nidaros vs Narvik

PosLagGPPTS
126
235
334
413
512
611
710
820

SAMARBEIDSPARTNERE