3

– Målet mitt er å hjelpe laget til seier

– Målet mitt er å hjelpe laget til seier

25 år gamle Vladislavs Adelsons har signert A-lagskontrakt. Foto: Lars Rune Skaug

Latvieren imponerte såpass på prøvespill forrige uke, hvor han blant annet leverte to mål og én assist, at kontrakt med laget ble signert denne uken. 25-åringen har alltid likt Norge, og ser frem til å bo her.

«Jeg hørte om Nidaros gjennom agenten min, og jeg ser absolutt et potensiale i klubben. Derfor pakket jeg hockeybagen og tok turen til Trondheim for å gi det en mulighet. Jeg har alltid likt Norge, og dette var også en fin mulighet til å prøve å bo her.» sier Adelsons til nidaroshockey.no

Han har ikke fått sett så mye av Trondheim by enda, men han er glad i natur, og da er jo selvsagt Norge en perle i seg selv.

HAR DU SIKRET DEG SESONGKORT?

Vladislavs ‘Vlad’ Adelsons scoret to mål i treningskampene mot Bergen. Nå har han signert kontrakt. Foto: Lars Rune Skaug

– Jeg ønsker å være en leder på isen

På sportslig nivå er han fornøyd med to mål på de to treningskampene han fikk spilt, men han er klar på at det kan bli bedre.

«Det kan alltid bli bedre. Alltid. Men det var godt å komme i gang etter sommerferien. Nå må vi bare kvitte oss med feilene vi gjør så blir vi mye sterkere i tiden fremover. Vi har et veldig godt lag som gjør at vi skal kjempe i toppen.» sier han engasjert.

Er det da noen som har utpekt seg som han kunne tenkt seg å spille med fast i rekke?

«Ingen spesielle som har utmerket seg for meg enda egentlig, men det får uansett være opp til «coach’en» å avgjøre hvem jeg skal spille med. Jeg er sikker på at han gjør de valgene som passer best for både meg, lagkameratene og laget. Jeg ønsker å være en leder på isen, og hjelpe laget til seier. Det er sammen vi er best.» sier 25-åringen.

Ingen svenske aner

På tross av etternavnet som kan høres litt skandinavisk ut avfeier Vladislavs at han har svenske aner. Adelsons er et uvanlig navn i Latvia, men det kommer opprinner ikke i Sverige, i alle fall ikke som han vet.

Sportssjef Martin Jansson lot seg imponere av latvieren i uka han var her, og er glad for at Vladislavs ønsker å være med videre.

«Vlad er en veldig smart spiller, og han kommer jo blant annet med A-landslagserfaring for Latvia som ikke er en dårlig hockeynasjon. Vi likte det vi så av han både under trening og i kampene mot Bergen, og dette var etter flere måneder med sommerpause. Jeg har troen på at han bare blir bedre og bedre, og at han kan gjøre en forskjell for Nidaros.» sier svensken.

Avslutningsvis har Vladislavs Adelsons en melding til supporterne.

«Folkens, det kommer til å bli mange spennende kamper denne sesongen. La oss skape historie sammen! Vi trenger støtten deres hele veien, og tusen takk for at dere heier på oss!»

Vi kunne ikke sagt det bedre selv!

Seriestart er neste lørdag, 17. september klokken 16:00 borte mot Bergen. Hjemmepremieren finner sted helgen etter med kamper mot Lørenskog 24. og 25. september.

SISTE NYTT

– Jeg vil hjelpe klubben og byen

LES MER

– Vi er minst like gode i år

LES MER

Rørosmeieriet utvider samarbeidet

LES MER