5D3_8689

– Nå blir det fokus på studier

– Nå blir det fokus på studier

Henrik Ratejczak (22) blir dessverre ikke å finne i Nidaros-troppen kommende sesong. Foto: Elisabeth Almhjell

På sin Instagram-profil la unggutten ut følgende beskjed torsdag.

«Etter 20 år som ishockeyspiller, tusener av timer på is og mye latter og alvor med gutta i garderoben, vil jeg nå prioritere lærerutdannelsen på NTNU.

Grunnet lite motivasjon over en lang periode velger jeg å legge skøytene på hylla.

En annen årsak som bidro i min avgjørelse var helsen. I 2018 fikk jeg diagnosen multippel sklerose (MS). Jeg har gått på en medisin som bremser utviklingen av MS og lever i dag fint med sykdommen.

Jeg har klart å kombinere ishockey og sykdommen gjennom godt sosialt samhold med lagkamerater, mye trening og et godt kosthold.

Utrolig privilegert over av å ha fått oppleve mye som ishockeyspiller. Tusen takk til alle lagkamerater, trenere og støtteapparat for uforglemmelige år.»

Til nidaroshockey.no forteller Henrik at valget ikke var lett spesielt med tanke på satsningen i Nidaros for tiden, men at tiden nå var kommet med kombinasjonen helse og motivasjon.

Sportslig leder Martin Jansson synes selvsagt det er synd å miste Ratejczak foran kommende sesong.

«Henrik er absolutt en spiller vi kunne tenkt å ha med oss videre, men vi må respektere hans valg selvsagt. Helsen er, og bør være, alles førsteprioritet.» sier Jansson som fikk beskjeden tidligere i sommer.

SISTE NYTT

Velkommen på laget, Riis Bilglass

LES MER

En kveld på Grafen

LES MER

Velkommen på laget NorEngros

LES MER