210782330_211528510844023_2476908184924166659_n

– Nå vil jeg etablere meg på A-laget

– Nå vil jeg etablere meg på A-laget

Tobias Dahl Helgemo (20) har signert A-lagskontrakt med Nidaros Hockey. Foto: Kenneth Madsø

I en merkelig sesong preget av utsettelser og avlysninger fikk Tobias Helgemo med seg 11 kamper for A-laget samtidig som han trente hele sesongen med «de store gutta». Nå når ny sesong starter i september er planen å sikre seg fast plass på laget.

«Fjorårets sesong ble veldig merkelig, men i år ønsker jeg å ta steget videre og etablere meg på A-laget. Det blir selvsagt tøft med forsterkningene vi har fått inn, men det motiverer meg bare ekstra. Målet er å fortsette utviklingen som spiller.» sier Helgemo til nidaroshockey.no

Mange unge trønderske talenter har de senere årene sett seg til andre steder i landet for videre utvikling. Det mener ikke Helgemo er nødvendig slik situasjonen er i dag.

«Klubben viser at de har en tydelig plan med utvikling av unge spillere, og kombinert med den sportslige satsningen klubben nå viser er alt lagt til rette for at jeg kan utvikle meg vel så bra, og kanskje bedre, her. Ser man bare på nyheten som kom denne uken med å få inn Sparebank 1 SMN på laget med betydelige summer er det jo klart at flere ser at klubben gjør mye riktig. Da er det lett for meg å ønske å være en del av det.» sier en ivrig 20-åring.

Jonathan Berg har stått for sommertreningen for både U21 og A-laget i sommer. Tobias har stort sett vært en del av U21-gruppa, men synes det har vært et meget godt opplegg, med svært god tilrettelegging som har gitt utbytte til alle.

Sportssjef Martin Jansson har følgende å si om signeringen.

«Tobias er en spiller som har vist god utvikling de seneste årene, og passer som flere andre perfekt inn i modulen vår som ung, lovende trønder. Hans vilje til å jobbe knallhardt for å bli en del av A-laget på fast basis vil både hjelpe han og oss i å få frem potensialet hans.»

Det er liten tvil om at Tobias gleder seg til ny sesong sammen med oss andre iallfall. På spørsmål om å rangere spenningsnivået fra 1 til 6 er svaret krystallklart.

«6 !!»

Seriestart er 24. september mot Haugesund, og vi gleder oss sammen med Tobias samtidig som vi ønsker han velkommen tilbake på laget!

SISTE NYTT

– Jeg vil hjelpe klubben og byen

LES MER

– Vi er minst like gode i år

LES MER

Rørosmeieriet utvider samarbeidet

LES MER