I november i fjor fikk han debutere på A-laget og gjorde like greit poeng i begge de første kampene sine. Nå fortsetter Andreas (18) i Trondheim. (Foto: Elisabeth Almhjell)

Det var ikke mangel på tilbud fra andre klubber, men en kombinasjon av å ha ett år igjen på skole, samt muligheten for å spille for sitt lokale lag gjorde valget enkelt for Andreas Dahl.

«Jeg har sett over 500 kamper med elitehockey i Leangen fra TIK , via RIHK og nå Nidaros. Det å kunne spille fast for byens A-lag har lenge vært en stor drøm naturlig nok, og jeg gleder meg veldig til å være en del av A-laget fast.» sier 18-åringen til nidaroshockey.no

Det har vært stor interesse for stortalentet i sommer, og tilbudene har vært mange. Men med studiesituasjon, og nevnte drøm om å spille for det lokale elitelaget var valget enkelt.

«Jeg hadde tilbud både fra GET-ligalag, U21 Super Elit i Sverige og også noen lag «over there» i USA, men ettersom jeg har igjen et skoleår her i tillegg til at det er «laget mitt» var det naturlig å bli i Trondheim. Jeg tror også det beste for utviklingen min er å bli i Trondheim å få mye istid samtidig som jeg får prøvd meg i alle deler av spillet.»

Andreas Dahl er først og fremst en offensiv spiller som liker å gjøre målpoeng, og kan drille en skoleklasse i en telefonkiosk, men med sin hockeyforståelse og fysiske størrelse kan han også bidra defensivt. Sist sesong gjorde han imponerende 24 poeng på de 21 kampene han fikk med A-laget, i tillegg til 36 poeng på 22 kamper for U21-laget. Alt dette som 17-åring.

Andreas fra debuthelgen mot Furuset i November 2019. I år får han spille uten gitter. Foto: Elisabeth Almhjell

– BEDRE ENN FATTERN
Det kortsiktige målet for Andreas er spill på U20-landslaget, og han fikk prøve seg på U18 med flagget på brystet sist sesong. Det resulterte i 4 poeng på 6 kamper. Foran årets sesong er målet å utvikle seg mest mulig for å være bedre forberedt på større ligaer i fremtiden. Gjerne GET-liga med Nidaros.

«I år bør vi ha som mål å komme topp 4 slik at vi blir med i playoffen til opprykk, og det tror jeg er veldig mulig. Og «cup er cup» som vi nordmenn er så glade i å si, så da kan alt skje. Det hadde vært gøy med GET-liga i Trondheim allerede neste sesong.» sier han entusiastisk.

Andreas’ far er også godt kjent i hockeymiljøet i Trondheim. Jan Morten «Mortis» Dahl var med å starte opp Nidaros Hockey da Rosenborg gikk konkurs i 2014, og var også lagets trener de første sesongene. «Mortis» var også en meget god spiller på elitenivå, men Andreas er klar på at han er bedre, og skal nok bli veldig mye bedre enn han på sikt også.

«Ja, det er klart jeg vil bli bedre enn fattern! Han var god, men jeg vil uten tvil bli enda bedre – om jeg ikke er det allerede.» sier unggutten selvsikkert mens smilet hadde gått rundt hodet om ikke øra var i veien.

Sportslig leder Dag-Morten Wehn er selvsagt strålende fornøyd med at Andreas blir med videre i Trondheim.

«I rekke med Daniel (Vestavik Hofstad) og Svedlund (Andreas) var han jo dynamitt i fjor, så håpet er jo at vi skal klare å samle de igjen i år. Nå har vi èn brikke på plass, så håper vi å ha resten klar før seriestart. Uansett er det veldig viktig for både Nidaros og trøndersk hockey at Andreas signerer for en ny sesong, både sportslig og signaleffekten dette gir. Andreas kommer til å prege ligaen i år, det er jeg hundre prosent sikker på.»

Vi ønsker Andreas velkommen tilbake, og gleder oss til å se han herje med motstanderne den kommende sesongen.

Les full statistikk på Andreas’ side på Eliteprospects