_MG_4603

Poengløs bortehelg

Det ble som ventet en tøff bortehelg med kamper mot de to beste lagene i førstedivisjon denne sesongen. Arkivfoto: Elisabeth Almhjell

Lørdag sto serieleder Lørenskog på andre siden av isen i Lørenskog Ishall, og som ventet ble det tøft for våre gutter å komme derfra med poeng. Kampen lå og vippet litt frem og tilbake gjennom hele kampen, men det var hjemmelaget som var mest effektive og til slutt sto de igjen som seiersherrer med sifrene 5-2. For gjestene var det Sander Valde og Filip Klema som klarte å lure pucken bak vertenes sisteskanse. Selv om offisiell statistikk viser Ole Christian Westad Larssen som andre målscorer, var det altså Klema som klemte til og fikk pucken bak Lørenskogs gode keeper Nylen etter godt forspill av nevnte Westad Larssen og Daniel Vestavik Hofstad. Sander Valde, som også ble kåret til gjestenes bestemann for dagen, på sin side valgte å plassere pucken i krysset på backhand for å notere sin scoring.

Etter kampen ble det inntatt et godt måltid i hallen, før turen gikk i buss ned til Halden. Der var det Comet som var motstander søndag, og det kunne virke som bussturen nedover satt litt i beina fortsatt da pucken ble droppet. Det tok nemlig kun åtte sekunder før hjemmelaget gikk i ledelsen, og selv om Daniel Vestavik Hofstad fikk utlignet fem minutter senere, var det hjemmelaget som igjen skulle vise seg å være det mest effektive laget på isen de to første periodene. Såpass langt gikk det at trener Ilya Dubkov bestemte seg for å bytte ut Peter Strøm i målet til fordel for Isac Eriksson før den siste perioden etter at hjemmelaget hadde tatt en 5-1 ledelse på dette tidspunktet.

Keeperbytte og en god pauseprat gjorde tydeligvis innvirkning på laget, og de skjøt ut fra startblokkene med tre kjappe reduseringer i løpet av de første seks minuttene ved Eetu Moberg, Emil Lyngstad Sæteraas og Andreas Svedlund. Dessverre ble det med forsøket, og når hjemmelaget fikk forsikringsmålet sitt elleve minutter ut i perioden gikk lufta litt ut av et slitent Nidaroslag på jakt. Dermed endte det med 6-4 i målprotokollen fordel Comet.

Etter søndagens kamp var det en skuffet keeper Peter Strøm som tok en prat med nidaroshockey.no

«Vi opptrer ikke som vi skal i helga. Vi gjør det utrolig vanskelig for oss selv ettersom vi ikke gjør som vi har avtalt på forhånd, og da kommer vi bakpå tidlig. Mot to såpass gode lag som Lørenskog og Comet er blir det dessverre for tøft. Det er viktig å ta med seg det positive også, og at vi viser i tredjeperioden mot Comet at vi kan hamle opp med de beste er veldig godt. Det er bare litt rart at vi må ligge under 1-5 for at vi skal skjønne det…» sier en oppgitt Strøm.

Bortelagets bestemann ble søndag kåret til å bli Emil Lyngstad Sæteraas, og han sier seg enig med lagkameraten sin.

«Til tider viser vi at vi kan hamle opp med alle, men vi må finne en måte å spille enkel og hard hockey over 60 minutter da det er dette som har vist seg å fungere tidligere, og vi viste det også til tider i helgen.»

Trener Ilya Dubkov er klar i sin tale etter helgens kamper.

«Vi er ikke klare for å konkurrere med topplagene i 60 minutter. Enda.»

Nå tar laget seg en helgs pause fra kamper, før turen går i buss igjen til Gjøvik og dobbeltoppgjør i fjellhallen om to uker.