midtdal_reinli

Seks nye poeng mot Gjøvik

Seks nye poeng mot Gjøvik

Amund Midtdal og resten av gutta sørget for seks poeng med hjem over fjellet etter to solide kamper i Fjellhallen. Foto: Dan Kenneth Reinli

Ikke siden 2018 har Nidaros vunnet begge bortekampene mot Gjøvik på en helg, og det var flere enn trenerteamet som var spente på hva helgens to oppgjør ville bringe. Heldigvis sitter laget feilfritt igjen når vi nå sitter på fasiten. Det var en smørblid assistenttrener Kenneth Madsø vi fikk en prat med etter søndagskampen, men han er klar på at man skal ikke bli fornøyd.

God energi

«Det føles veldig bra med seks poeng i helga. Vi ledere har vært litt bekymret for helga her da Gjøvik har et godt lag og tradisjonelt sett har vi slitt i Fjellhallen. Med seks poeng i helgen, og kun to poeng opp til Narvik på førsteplass er vi der vi skal være. Sesongen er derimot lang, og vi må rulle på videre samtidig som vi ikke skal si oss fornøyde. Vi har stort forbedringspotensial i flere faser av spillet som vil ta tid å få rettet på, men vi tar små steg hver eneste dag. Det viktigste er at vi spiller med god energi og jobber for hverandre. Da vil resten komme. Stemningen i laget er naturligvis veldig god nå etter flere gode kamper, og det hjelper jo selvsagt på.» sier Madsø til nidaroshockey.no

Men det så ikke like lyst ut tidlig under lørdagskampen da Gjøvik gikk til pause med en 1-0 ledelse etter de første tyve minuttene. Heller ikke søndag startet kampen veldig bra for gjestene, men i motsetning til oppgjøret dagen før var det Nidaros som gikk til første pause med ledelsen. Fra andre periode og ut var det derimot ingen tvil i noen av kampene. Lørdag kan man delvis skylde på trette bussbein, men søndag har man ikke den unnskyldningen. Madsø vil derimot ikke bruke busstur som unnskyldning heller.

«Buss er vi godt vant til. Det er langt i fra optimalt før kamp selvsagt, men vi skal ikke skylde på det. Starten av hockeykamper er veldig viktig, og som du sier så var vi ikke på fra start i noen av helgens kamper. Vi får litt for stor avstand i laget når forechecken ikke sitter helt som det skal, og det gir motstanderen litt for mye rom og plass. Vi føler allikevel at vi har full kontroll, og den følelsen har jeg ikke hatt på Gjøvik på flere år. Samtidig er det viktig at det ikke blir en hvilepute selvsagt. I førsteperioden lørdag er det et meget godt undertallspill som holder oss inne i kampen, og på tross av seks minutter i undertall så vinner vi skuddene 4-15, så det kjennes greit. På søndag får vi et tidlig mål som jeg tror gjorde at vi slapp oss litt ned før vi fikk giret opp igjen etter pausen, og i praksis avgjør kampen allerede da.» sier en snakkesalig assistenttrener.

Joacim Eriksson Rostad gjorde to gode kamper mot tidligere lagkamerater i Fjellhallen i helgen. Arkivfoto: Lars Rune Skaug

Flere melder seg på

Førsterekka har produsert godt i hele år, og trioen Hallström, Bodini og George har sanket poeng kamp etter kamp. I helgen meldte flere seg på, og det gleder assistenttreneren veldig.

«Førsterekka vår er jo fantastisk, og det er ikke bare offensivt de leverer. De jobber ekstremt hardt, og de leverer ikke bare god angrepshockey, men også godt defensivt. Vi har jo savnet at noen andre skal melde seg på, men jeg tror det har litt med at det tar litt tid for spillerne å finne «rollene» sine, og spiller deretter. Derfor er det svært gledelig at flere har meldt seg på nå i helga, og det er også viktig for resten av sesongen. Jeg tenker ikke bare på antall scorte mål, men spillet generelt. Det er ikke alltid at det blir så mye poeng, men jobben gjøre 100% hele tiden, og spillere som Joakim Hofstad, Fillingsnes, Rostad, Valen og Westad Larssen gjorde to svært gode kamper i helga. Gode prestasjoner måles ikke alltid i poeng, selv om sistnevnte leverte godt av det også i dag.»

Tidligere i uken ble det klart at 19 år gamle Johan Tørres Selnes er tildelt idrettsstipend fra Trondheim Kommune som et av regionens store talenter innen idrett. Unggutten har spilt hele sin karriere i Trondheim, og Madsø er klar på at dette er viktig for byen.

«Gresset er ikke alltid grønnere på den andre siden så det å bli i Trondheim er ofte det beste. Johan har vært strukturert over tid, og tatt store steg spesielt de to siste årene. Det er jo selvfølgelig svært gledelig. Samtidig må jeg jo også si det at jeg er veldig glad og fornøyd med de som har kommet hjem etter et opphold andre steder i landet også.» avslutter 31-åringen.

Nye kamper i helga

Nå venter en treningsuke hjemme i Leangen før Furuset kommer på besøk til dobbeltoppgjør kommende helg.

Vi sees i ishallen lørdag klokken 15:00 og søndag klokken 16:00.

Billetter kjøper du her

 

SISTE NYTT

– Viktig å tenke langsiktig

LES MER

Velkommen på laget NIO Norway AS

LES MER

Sagøy AS utvider samarbeidet

LES MER