_MG_1053

Sesongen offisielt over

Sesongen offisielt over

Da er det bekreftet at sesongen 2020/2021 avsluttes grunnet situasjonen verden er i. (Foto: Elisabeth Almhjell)

Norges Ishockeyforbund har i dag kommet med følgende pressemelding:

NIHF har i dag bestemt at årets sesong for Fjordkraftligaen, 1. divisjon herrer og Kvinner Elite avsluttes. Med nedstengning i Viken som varer fra til og med 11. april vil vi ikke kunne gjenoppta treninger eller kamptilbudet på en helsemessig, sportslig eller økonomisk forsvarlig måte.

Norsk ishockey har på elitenivå ikke spilt kamper siden første del i januar, og det vil ikke være mulig for oss at kamper spilles før sesongen må stoppes innen utgangen av april. I praksis betyr det at alt seriespill, sluttspill og kvalifiseringsspill nå stanses sier generalsekretær Ottar Eide. Vi har hatt god dialog med klubbene i forkant av denne avgjørelsen og vi opplever at det er enighet om at dette er det eneste riktige vi kan gjøre slik sitasjonen har utviklet seg, fortsetter Eide.

Klubbene har siden all kampaktivitet ble stanset i januar opprettholdt treningene med håp om å avslutte sesongen med sluttspill og kvalifiseringsspill, men slik gikk det altså ikke, sier president Tage Pettersen. Styret skal førstkommende mandag beslutte hvordan opp- og nedrykk mellom Fjordkraftligaen og 1. divisjon skal gjennomføres, sier Pettersen.

Norge skal spille VM i Riga med første kamp 22. mai, og mange av landslagets spillere er til daglig i hjemlig liga. Det er spesielt utfordrende at mange VM-spillere ikke har spilt kamper på flere måneder før vi skal forberede oss til VM i slutten av mai.

Fra Styreleder:

Etter møte i dag mellom 1 div. menn, 1 div. kvinner og Fjordkraftligaen er, som skrevet i pressemeldingen, hockeysesongen over.

Jeg vil på vegne av styret i Nidaros Ishockeyklubb takke alle i klubben og de rundt, for tålmodigheten som er vist i håp om at man skulle få en sportslig avslutning på sesongen.
Nidaros Ishockeyklubb og alle i hockeyfamilien, ser nå frem mot neste sesong med håp om at vi kan gjennomføre en sesong som skal løfte oss ett skritt nærmere målet om trøndersk hockey i landets øverste divisjon.

Med vennlig hilsen
Stig Sjåland
Styreleder.

SISTE NYTT

– Jeg vil hjelpe klubben og byen

LES MER

– Vi er minst like gode i år

LES MER

Rørosmeieriet utvider samarbeidet

LES MER