279584334_681897786425022_1449642387571103639_n

– Sesongen skal bli veldig lang!

– Sesongen skal bli veldig lang!

Alexander Johansson (24) har signert for Nidaros Hockey. Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Han ble av mange regnet som 1. divisjons beste keeper i fjor da han var sterkt delaktig i at Gjøvik kjempet med Nidaros om den viktige fjerdeplassen helt til slutt. Nå tar han med seg hockeybaggen fra fjellhallen på Gjøvik, og setter turen nordover for å gjøre Leangen til sin nye hjemmearena.

Med så mange øyne på hans prestasjoner var det naturligvis flere klubber som var interesserte i hans signatur kommende sesong både her til lands og i hjemlandet Sverige. Så hvorfor endte han opp i Trondheim?

«Jeg har snakket mye med Martin (Jansson web.red.) frem og tilbake, og det var han som gjorde meg interessert. Det er en klubb som ønsker seg opp og frem, og det virker spennende. Etter disse samtalene var det rett og slett Nidaros som lokket meg mest.» Sier 24-åringen til nidaroshockey.no

At han er en strålende keeper er det ingen tvil om om man så noen av kampene til Gjøvik sist sesong, men hva tilføyer han laget?

«Jeg liker å ha det morsomt å finne på litt sprell, jeg må innrømme det. På isen kommer jeg til å gjøre det som må til for å hjelpe laget og å vinne. Utenfor isen ønsker jeg å være et forbilde både for klubben og meg selv. Sammen skal vi hjelpe klubben fremover.» sier svensken.

Alexander Johansson ble av mange regnet som 1. divisjons beste keeper sist sesong. Foto: Sofie Alexandra Kitterød

At han liker å tulle litt passer godt overens med en annen svenske på laget, Zebastian Bodini, og det er også han som utmerket seg for Johansson sist sesong.

«Nidaros hadde mange gode spillere, men det var Bodini som utmerket seg litt ekstra for min del.»

Så gjenstår det å se om de to finner tonen i garderoben, og byr på god stemning.

Foruten ishockeyen håper Johansson på å studere, men det kan bli aktuelt å jobbe i stedet om ikke alt går etter planen studiemessig. På fritiden er han også som mange andre hockeyspillere hvor han liker å spille golf, se på alt mulig av sport på TV og henge med kompiser. Nå gleder han seg til å komme til Trondheim og treffe nye lagkamerater.

«Jeg gleder meg til å se Trondheim by og utforske denne, men det er aller mest lagkameratene mine jeg er gira på å møte. Dette blir en utrolig spennende sesong som vi skal sørge for blir veldig lang!» avslutter han engasjert.

Sportssjef Martin Jansson har igjen vanskeligheter med å skjule sin entusiasme når han forteller om signeringen av Johansson.

«Dette er en klassekeeper. Det så vi i fjor med Gjøvik, og jeg mener han var ligaens beste keeper sist sesong. Ikke bare vil det være en god keeper vi har i bakerste ledd, men han vil også være viktig i utviklingen av Tobias (Blom web.red.). I utgangspunktet er jo Johansson hentet inn som førstemålvakt, og vil nok stå brorparten av kampene selv om konkurransen for alle plassene er helt åpne selvsagt. Ingen som har klippekort i Nidaros Hockey, og sånn skal det alltid være, men det er jo vanskelig å ikke påpeke hvor sterk denne signeringen er for oss.»

Vi ønsker Alexander velkommen til Trondheim, og ser frem mot at han skal sette opp en mur foran vårt mål!

SISTE NYTT

– Viktig å tenke langsiktig

LES MER

Velkommen på laget NIO Norway AS

LES MER

Sagøy AS utvider samarbeidet

LES MER