jansson3

Signert for 2 nye sesonger

Signert for 2 nye sesonger

Med erfaring fra både Canadisk og svensk  hockey har Martin Jansson en hel del å tilføre trøndersk hockey. (Foto: Bjørnar Kvello Hansen)

Halvveis i inneværende sesong, som har vært alt annet enn normal, har Martin Jansson (32) allerede signert kontrakt for 2 nye sesonger som Leder for Sport og Spillerutvikling i Nidaros Ishockey junior Elite. Jansson har tidligere uttalt at «det kribler i kroppen» ved tanken på å bygge opp noe i Trondheim, og med den nye kontrakten på plass er Jansson sikret tid til å jobbe langsiktig.

Med erfaring fra både canadisk og svensk hockey (se faktaboks) har Jansson en hel del å tilføre trøndersk hockey, og det å jobbe med utvikling av unge spillere er det han liker aller best.

Jansson er opptatt av å utvikle spillere individuelt, «Ingen skal føle at de må reise fra Trondheim for å utvikle seg som hockeyspiller» (Foto: Bjørnar Kvello Hansen)

Rød tråd
Jansson skal ha det overordnede ansvaret for alle klubbens lag, samt oppfølging av klubbens trenere og klubbens sportslige utvikling. Å etablere en rød tråd i klubbens måte og spille hockey på har vært viktig, og den jobben er allerede i gang. «Det skal være fysisk tøft å spille mot oss, vi skal sette press over hele isen så snart motstanderen har pucken, vi skal holde pucken innad i laget og spille oss ut av ubekvemme situasjoner. Hver spiller skal utvikles individuelt og på den måten skal vi bygge fremgangsrike lag» sier Jansson.

Største utfordringen til trøndersk hockey frem til nå har vel vært tap av juniorer til andre klubber og hockeygymnas som NTG og Wang, men Jansson håper at trønderske spillere innser at verktøyene for å lykkes med sin utvikling også finnes på hjemmebane. «Gresset er ikke alltid grønnere på den andre siden» sier Jansson.

Jansson skal også ha en sportslig rolle for klubbens A-lag, og med det knyttes A-lag og junior ennå tettere og sikrer at den røde tråden går hele veien fra junior til klubbens A-lag.

«Vi har stor tro på at Jansson, sammen med dedikerte og dyktige trenerteam, vil løfte trøndersk hockey opp på det nivået som det bør og skal være. Vi har som mål og etablere oss i toppen på U16A, U18 Elite og U21 Elite», uttaler styret i NIJE.

Hvor lang tid tror Jansson det tar før A-laget er i den øverste ligaen, Fjordkraftligaen? «Innen 3 år vil jeg se at vi er et lag i fjordkraftligaen, det er fullt mulig» sier Jansson.

FAKTABOKS
ASSISTERANDE TRÄNARE, FRÖLUNDA INDIANS JUNIOR-18 ELITE, GÖTEBORG SVERIGE
2019 – 2020
HUVUDTRÄNARE, A-LAGET SKÄRGÅRDENS SPORTKLUBB, DIVISION 3
2017 – Mars 2019
ASSISTERANDE TRÄNARE, GÖTEBORGS TV-PUCKSLAG TEAM 04
2017 – November 2019
HEAD COACH / GENERAL MANAGER, SEGUIN HUSKIES, ONTARIO KANADA
2014 – 2017

SISTE NYTT

– Føler meg som hjemme

LES MER

17. mai feiring i stil

LES MER

– Kan forvente intensiv hockey

LES MER