122822745_10158716395635540_8358010384782567522_o

Har signert for Fjordkraftliga-klubb.

Har signert for Fjordkraftliga-klubb.

Han har tatt førstedivisjon med storm i år. Nå er Andreas Dahl (18) klar for nye utfodringer fra neste sesong. (Bilde Lars Rune Skaug)

Andreas Dahl er et av de større talentene trøndersk hockey har produsert noen sinne. Han har herjet både for yngre landslag og junioravdelingen til Nidaros de siste årene, og senest har han også levert godt med målpoeng i førstedivisjon for A-laget etter debuten i fjorårssesongen.

32 poeng på 19 kamper har vekket oppsikt hos toppklubbene naturlig nok, og nok til at Storhamar bestemte seg for å signere unggutten til A-lagskontrakt fra neste sesong.

Dahl selv er veldig klar for utfordringen og sier til TV2 at han tror nivåspranget ikke blir like stort ettersom førstedivisjon har vokst i kvalitet de siste årene. Til Storhamar hentes han i utgangspunktet for å spille for A-laget, og Storhamar-trener, tidligere daglig leder i Rosenborg Ishockeyklubb Anders Gjøse, sier han er spent på å se hva Dahl kan bringe til klubben.

«Jeg husker jo Andreas luska rundt i Leangen og nærmest hadde flere timer enn oss ansatte i Rosenborg den tiden jeg bodde der oppe. I tillegg har vi holdt god «koll» på han via landslaget, og han har flere ganger vært på blokka i forhold til U20-landslaget, tross sin unge alder. Når det nå kommer til om det blir spill for A-laget neste sesong avhenger det jobben som blir gjort i sommer selvsagt. Kommer han godt forberedt til ny sesong er det ikke tvil om at hans kvaliteter er noe enhver klubb i Fjordkraftligaen ønsker å ha på isen.» sier Gjøse via telefon til nidaroshockey.no

Vi i Nidaros Hockey synes selvsagt det er trist at et trøndersk talent «forlater redet», men samtidig er vi veldig glade for at han får muligheten på et høyere nivå – og ikke minst i en storklubb som Storhamar.

Lykke til videre på ferden, Andreas – vi er sikre på at den ikke stopper innenfor landets grenser.

SISTE NYTT

17. mai feiring i stil

LES MER

– Kan forvente intensiv hockey

LES MER

Lisens og styreinfo

LES MER