i-FtwsWdh-X4

– Skal løfte mitt eget spill enda et hakk opp

– Skal løfte mitt eget spill enda et hakk opp

Sigve Bråten (27) har signert ny kontrakt med Nidaros Hockey. Foto: SJ Photo

Han har kamper i GET-ligaen (nå Fjordkraft-ligaen) for Rosenborg, og han har vært i Nidaros Hockey helt siden 2016. Nå er Sigve Bråten, som ruger øverst på adelskalenderen med over 200 (!) kamper for klubben, klar for ny sesong. Han brenner fortsatt for å nå sitt personlige mål om å få klubben opp i Fjordkraft-ligaen.

«Hockey er og blir det kuleste som finnes, og Nidaros er klubben jeg ønsker mest av alt skal lykkes. Målsetningen min personlig de siste årene har vært å få oppleve opprykk med Nidaros før jeg gir meg, og det har jeg jo ikke klart enda så da må jeg bare fortsette da.» sier 27-åringen med et smil til nidaroshockey.no

Hvordan ser han på forrige sesong, og hva tenker han om den kommende sesongen?

«For min del så var sesongen i fjor stabil. Litt mindre målpoeng enn jeg forventet av meg selv, så det er jo selvsagt ting som kan bli bedre, men jeg føler jeg leverte til ståkarakter i det minste. Det var dog skuffende at vi missa kvalikspillet. Vi skulle gitt oss selv en bedre mulighet før play-in slik at vi hadde vært enda nærmere, og neste sesong er ingenting annet enn kvalik godkjent med det laget vi har nå. Personlig mål må være å heve nivået mitt enda et hakk, og ta litt mer plass i offensiv sone.» sier Sigve.

Med både Erlend Engh Johnsen og Peter Vincent Strøm borte fra stallen neste sesong er Sigve blant de eldste på laget kommende sesong, men føler ikke noe ekstra press av den grunn.

«Jeg er den jeg er uansett om de rundt meg er 15 eller 35 år, men så klart håndterer man yngre spillere på et annet vis enn man gjør med de eldre. Det skal bli gøy å være med å bygge fremtidens Nidaros med disse gutta.»

For det er mange nye, unge spillere som kommer inn i troppen kommende sesong som du har lest her på nettsidene våre. Mange av disse er i tillegg å finne på backplass hvor Sigve vil være en viktig mentor.

«Det er så moro når unge talentfulle trøndere kommer hjem til Trondheim for å bidra til byens lag sin satsning. I tillegg kommer jo min kompis Jordan (George web.red.) tilbake til Trondheim for å spille, og jeg gleder meg veldig til å spille sammen han igjen. I tillegg blir det moro å møte de nye gutta etter hvert som de ankommer byen.» sier veteranen

Med nye spillere inn sier det seg jo selv at noen må ut også, en av disse var blant de som imponerte Sigve sist sesong.

«Emil Norberg imponerte meg veldig både på og utenfor isen sist sesong. En skikkelig ålreit kar, og en utrolig god hockeyspiller så det er helt klart synd vi mister han, men det kommer som sagt mye nytt også som kan ta hans plass. I tillegg tok Johan Selnes enorme steg sist sesong, og jeg tror han kommer til å bli enda bedre i år, og Ole (Christian Westad Larssen, web.red.) vokser og tar litt mer plass i garderoben som seg hør og bør! Dette kan bli riktig så spennende kommende sesong.» sier en snakkesalig Bråten.

De siste sesongene har Sigve vært kaptein for laget, men det vil han ikke være sesongen som kommer. Han ønsker å vektlegge at det er null dramatikk bak dette, men med tanke på oppstart i ny jobb kommer han ikke til å ha så mye tid som en slik rolle fortjener, og da er valget greit.

«Når jeg ikke har mulighet til å gi alt en slik rolle behøver er det beste for både meg og laget at noen andre tar den jobben, så får jeg bidra der jeg kan om det skulle dukke opp noe.» avslutter han.

Sportssjef Martin Jansson bekrefter langt på vei at backsammensetningen nå nærmest er komplett med mindre det dukker opp noe utenom det vanlige.

«Sigve er en svært viktig brikke i vår stall. Han har rutinen, stabiliteten og vi vet han kan bidra offensivt fra sin backposisjon også. Alle som har møtt Sigve vet hvilken kjernekar han er utenfor isen også, og sammen med å levere høy kvalitet på isen er det naturlig at en slik spiller er ønsket på isen for oss.» sier Jansson til nidaroshockey.no

Vi ønsker «Mr. Nidaros» Sigve Bråten velkommen til ny sesong!

SISTE NYTT

– Viktig å tenke langsiktig

LES MER

Velkommen på laget NIO Norway AS

LES MER

Sagøy AS utvider samarbeidet

LES MER