SigveBraten

Sterk poengfangst på Hønefoss

Sterk poengfangst på Hønefoss

I helgen tok Nidaros med seg fire sterke bortepoeng av seks mulig fra to kamper mot serieleder Ringerike Panthers etter å ha vist solid defensiv ishockey.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød.
FØR KAMPENE var det knyttet stor spenning til hvordan et skadeskutt Nidaros-lag skulle klare seg mot serielederen i førstedivisjon. Anført av en brennhet Tuukka Smura tok laget med seg brorparten av poengene hjem til Trøndelag.

Lørdagens kamp endte med et hårfint tap i straffeslagskonkurranse, etter at Svein Petter Falk-Larssen utlignet til 3-3 midtveis i den tredje perioden. Før dette hadde Mathias Saksvik Bààr og Sigve Bråten utlignet en tomålsledelse Ringerike hadde inn i midtperioden, før de igjen tok ledelsen i den tredje. Etter en sjanserik men målløs overtidsperiode ble dessverre Ringerike for sterke i straffeslagkonkurransen og Nidaros endte med kun det ene poenget. Viktor Jörnevik ble av en lokal jury kåret til Nidaros’ beste spiller.

Keeper Tuukka Smura frustrerte serielederne i helgen. Foto: Sofie Alexandra Kitterød.

BETRAKTELIG BEDRE skulle det derimot gå søndag da lagene møttes igjen. Selv om hjemmelaget hadde et overtak i antall skudd på mål var det en stødig Smura i mål for Nidaros som holdt Hønefoss-laget til kun to pucker i nettet. Når to mål av Svein Petter Falk-Larssen og ett av kaptein Niklas Unger Nilsen ble fasit for Nidaros, endte det med tre svært sterke bortepoeng for gjestene. Keeper Smura ble også fortjent kåret til Nidaros’ beste spiller.

Selv var keeperen godt fornøyd med helgens poengfangst: «I mine øyne spiller vi de to beste kampene vi har hatt hele sesongen. Vi slet litt i første periode i begge kampene, men derifra og ut var vi gode. Det var et par undertallsituasjoner som var litt skumle, men gutta ridde det bra av. Litt irriterende at vi ikke klarer å ta med alle tre poengene på lørdag, men det var et par pucker som gikk stang ut for vår del i stedet for stang inn, og det er slikt som skjer enkelte kamper.»

I TILLEGG synes Smura at laget spilte på en helt annen måte denne helgen enn de har gjort tidligere. «Ja, det var en helt annen glød i laget i helgen hvor alle sammen virkelig ønsket å vinne, og det klarte vi. Sist vi møtte Ringerike ble vi slått ganske kraftig, men de er ikke uslåelige og vi var sultne på revansje. Jeg har enorm respekt for gutta etter at vi klarte å ta med oss fire av seks poeng i to kamper mellom to gode lag.»

Full kampstatistikk for både lørdagens og søndagens kamp finnes på hockey.no.

Nå venter tre spennende hjemmehelger på rad for Nidaros, og allerede neste helg er det Grüner som gjester Leangen Ishall. Billetter fås kjøpt her.

SISTE NYTT

– Føler meg som hjemme

LES MER

17. mai feiring i stil

LES MER

– Kan forvente intensiv hockey

LES MER