Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Sterk sesongavslutning

Sterk sesongavslutning

En meget sterk sesongavslutning i Halden sikret tredjeplassen på tabellen etter å ha vært det klart beste laget i andre halvdel av sesongen.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød
Før helgens kamper var det fire poeng opp til Comet som innehadde tredjeplassen. Det betydde at vi måtte vinne begge kampene, og at minst én av kampene måtte vinnes i ordinær spilletid. Dette gjorde gutta med glans.

Med to sterke borteseire 5-3 (lørdag) og 7-3 (søndag) gikk vi nemlig forbi haldenserne og endte på den noe sure tredjeplassen som akkurat ikke gir kvalik til GET-ligaen. Etter en dårlig start på sesongen føles allikevel ikke den plassen så ille, snarere tvert i mot.

Hovedtrener Jan Morten Dahl var i helgen hjemme etter en prolapsoperasjon, og det var derfor Ilya Dubkov som ledet laget i de to sterke borteseirene i helgen. Han var godt fornøyd med det han så av laget i disse to kampene.

«Vi startet rolig og aggressivt i de to første periode på lørdag, men vi tok oss opp kraftig i tredje periode og hele kampen søndag. I bunn og grunn hadde ikke Comet noen som helst mulighet i disse kampene, da gutta var ‘på’ og virkelig viste at de ville vinne disse kampene. De viser en utrolig lagmoral, og bakerst hadde vi to matchvinnere begge dager i Tuukka Smura og Peter Strøm – sier den vikariende treneren fra bussen på vei hjem.

En av helgens beste spillere var Dag-Morten Wehn. Med hattrick på lørdag samt to mål og én assist på søndag, endte han helgen med totalt seks poeng. Dette var ett poeng mer enn rekkekamerat Mathias Saksvik Bààr med sine fem. Med det endte også Bààr på toppen av den interne poengligaen i klubben med imponerende 49 poeng på 31 kamper. Wehn endte like bak med 48 poeng på 32 kamper. Wehn selv var godt fornøyd etter helgen.

«Vi var krystallklare på at vi skulle ned til Halden for å sikre tredjeplassen. Det fantes ikke noe alternativ i realiteten. Poengmessig har vi vært seriens beste lag etter jul, og dette var en trend vi ønsket å fortsette med. Å ta nesten 80% av mulige poeng på siste halvdel viser hvor godt laget er, og at vi kunne kjempet om opprykk dersom vi hadde hatt en bedre første halvdel.» – sier helgens bestemann etter kampen søndag.

Nå er sesongen over for vår del, og planleggingen mot neste sesong starter allerede søndag kveld. Vi kommer tilbake med en oppsummering av sesongen i løpet av kommende uke.

Statistikk fra kampene kan leses på HockeyLive

SISTE NYTT

– Vi har noe uoppgjort

LES MER

Velkommen på laget, Riis Bilglass

LES MER

En kveld på Grafen

LES MER