_MG_4543

– Stor motivasjon å kunne spille der man har vokst opp

– Stor motivasjon å kunne spille der man har vokst opp

Svein Petter Falk-Larssen (26) har vært rundt om i Norge og spilt ishockey. Nå kommer han tilbake til Trondheim og Nidaros. Arkivfoto: Elisabeth Almhjell

For to dager siden fylte Svein Petter 26 år, men tross sin unge alder har han rukket å oppleve mye i norsk hockey. Med spill for Rosenborg, Lillehammer, Stavanger Oilers, Narvik, Sparta og Vålerenga i tillegg til ett år i Nidaros i 2017/2018-sesongen har han fått prøvd litt av hvert. Nå var derimot tiden inne for å komme hjem til byen det hele startet. Men hva var det som fikk han til å gå fra Fjordkraftliga-klubben Vålerenga til Nidaros?

«Jeg har vært rundt i Norge en god stund nå på grunn av hockeyen, og med dagens situasjon i VIF med lite spilletid og varierende resultater var det naturlig for meg å se på andre muligheter. Det å kunne spille i byen jeg vokste opp i finner jeg også ekstra motivasjon i da jeg veldig gjerne vil bidra til at Trondheim skal få et hockeylag i øverste divisjon, som byen og klubben fortjener. Det skader jo heller ikke at jeg får være nærmere familie og venner selvsagt.» sier Falk-Larssen til nidaroshockey.no før han setter seg i bilen på tur nordover fra hovedstaden.

Erfaring skal bidra til at laget blir bedre

Sist han var i byen leverte han 29 målpoeng på 32 kamper, og var med det tredjemann på toppscorerlista til klubben, kun slått av Mathias Saksvik Baar og Dag-Morten Wehn. Nå håper hurtigtoget å ta enda større plass.

«Jeg håper å kunne bidra i alle faser av spillet. Jeg er god på skøyter og har god fart som jeg tror kommer godt til nytte. Nå har jeg også med meg gode erfaringer som jeg tror kan bidra til at vi som lag blir bedre.» sier han.

Svein Petter Falk-Larssen er klar for å score mål i den oppgraderte Nidaros-drakten. Arkivfoto: Elisabeth Almhjell

Det har vært mye fokus på Fjordkraftligaen for trønderen i det siste så han har ikke fått med seg så mye av det som skjer i førstedivisjon, men han vet at Nidaros topper tabellen, og at de har levert jevne resultater. Spørsmålet er om han har sett seg ut noen lagkamerater han gjerne vil spille på rekke med?

«Jeg tror jeg kan passe inn i de fleste rekker egentlig. Hvor og hvem jeg spiller med spiller ikke så stor rolle. Skal vi nå målet vårt trenger vi fire rekker som leverer på det de skal.»

Lagspiller med stor L

Når Svein Petter nå kommer tilbake til Trondheim er det hockeyen som er det eneste fokuset til å begynne med, og det blir brukt litt tid på å finne ut hva han vil gjøre etter hvert.

Sportssjef Martin Jansson er naturligvis glad for å ha en spiller som Falk-Larssen på laget.

«Svein Petter er en lagspiller med stor L. Han gir alltid maks innsats, og har kvaliteter som hever oss både på og utenfor isen. Han er en spiller som jobber knallhardt enten han er i første- eller fjerderekka og gir aldri opp. Hans største styrke er nok farten hans som vi kan dra stor nytte av i både den offensive og defensive delen av spillet.» sier en smørblid Jansson til nidaroshockey.no

SISTE NYTT

– Jeg vil hjelpe klubben og byen

LES MER

– Vi er minst like gode i år

LES MER

Rørosmeieriet utvider samarbeidet

LES MER