DSC_2100

Tolv mål på helgens to kamper

Tolv mål på helgens to kamper

Det ble en målrik affære både lørdag og søndag i Gjøvik Olympiske Fjellhall. Foto: Dan Kenneth Reinli

Sesongens to første treningskamper ble unnagjort lørdag ettermiddag og søndag formiddag mot serierival Gjøvik i Gjøvik Olympiske Fjellhall. Kampene ble brukt til å få spillere inn i nytt system, og å prøve ut litt diverse rekkekombinasjoner.

Lørdag endte i en særdeles spennende kamp som til slutt endte med at hjemmelaget vant i straffeslagskonkurranse etter at lagene hadde scoret fire mål hver i ordinær tid. Nidaros’ mål ble lørdag scoret av Sigve Bråten, Daniel Hofstad og nykommerne Zebastian Bodini og Emil Norberg.

Søndag var det et helt annet og mer effektivt Nidaros som var å finne på isen, og de ga seg ikke før åtte pucker var satt bak hjemmelagets sisteskanse, Christian Melaas. Andre veien klarte hjemmelaget kun å finne nettmaskene fire ganger, som gjorde at Nidaros fikk med seg sin første seier for sesongen med stillingen 8-4. Målene ble søndag scoret av Martin Valen (2), Emil Norberg, Daniel Hofstad, Emil Lyngstad Sæteraas i tillegg til at nykommerne Markus Hermanstad og William Magnusson fikk med seg henholdsvis ett og to mål hver.

Etter helgens kamper var det en godt fornøyd assistenttrener Kenneth Madsø som tok en prat med nidaroshockey.no, og han var ekstra godt fornøyd med søndagens kamp naturlig nok.

«Det er jo selvsagt litt rust i de første treningskampene, og det er nettopp derfor vi spiller disse. Men i dag (søndag) er vi langt mer effektive enn vi var i går, og da kommer også målene på resultattavla. Vi hadde like mange muligheter i går, men i dag er vi flinkere til å skyte når muligheten byr seg, og det gir resultater.» sier Madsø i bilen på vei hjem til jobb i Trondheim.

Med skade på nyervervelsen Lukas Rhodin (er tilbake i trening og vil være klar til treningskampene mot Narvik om to uker), og Henrik Ratejczak som valgte å legge skøytene på hylla, åpner det muligheter for nye fjes å se på backplass. 17 år gamle Johan Tørres Selnes grep muligheten med begge hender, og i backpar med Sigve Bråten imponerte han både seere og medspillere. Backpartner Bråten spiller mer enn gjerne med Selnes denne sesongen.

Johan Tørres Selnes (nummer 17) gjorde en god figur i sin første kamp for A-laget. Foto: Dan Kenneth Reinli

«Det er helt greit for meg å spille med Johan denne sesongen om det er det som blir resultatet.  Han ser isen veldig godt og har god oversikt. Det er selvsagt ikke lett å komme inn i førstedivisjon som 17-åring, men han har klart seg godt så langt, og når han får litt mer tyngde vil han bare bli enda bedre.» sier en Bråten til nidaroshockey.no

Det har vært mange endringer for Nidaros denne sesongen både på trenersiden, spillersiden og ikke minst hva kommer til spillestil. Fra en litt mer passiv spillestil er det nå fullt press hele veien som gjelder for Nidaros-laget, og det krever naturlig nok mer av fysikken til spillerne. Assistenttrener Madsø mener laget er på god vei etter en god jobb i sommer.

«Resultatene så langt har vært gode, og vi skal bare bli bedre utover. Vi har et nytt system som må spilles inn, og det er ikke gjort over natten selvsagt. Vi skal være ‘på’ gjennom hele kampen, og vi vil gjerne vinne kampene 5-4 fremfor 1-0, men aller helst 5-0 selvsagt.» sier Madsø med et smil.

Bråten er enig med treneren i at laget ser bedre fysisk ut så langt i år, men at det fortsatt er en vei å gå.

«Testene vi har gjort så langt viser at vi gjør mye riktig, og mye av dette er takket være Jonathan (Berg, fysisk trener web.red). Han har hjulpet oss masse, og vi skal fortsette å jobbe mot å bli i enda bedre form. Vi har noen uker frem mot seriestart som vi skal bruke godt, men det stopper ikke der. Dette må vi jobbe med gjennom hele sesongen.» avslutter Bråten fra sin ferd oppover dalen.

De neste treningskampene for Nidaros er om snaue to uker. Da kommer Narvik på besøk til Leangen Arena for tre kamper fredag (3. september), lørdag (4. september) og søndag (5. september). Slik status er per i dag vil vi kunne ta i mot tilskuere til denne kampen, men følg med på våre nettsider og sosiale medier for å holde deg oppdatert om situasjonen.

Sesongkort til årets sesong kan du kjøpe her

SISTE NYTT

17. mai feiring i stil

LES MER

– Kan forvente intensiv hockey

LES MER

Lisens og styreinfo

LES MER