i-7b5KrjL-X4

– Trondheim er nødt til å ha et elitelag

– Trondheim er nødt til å ha et elitelag

Ole Christian Westad Larssen (22) blir med nok en sesong i Nidaros-drakten. Foto: SJ Photos

For mange er nok Ole Christian som veteran å regne etter at han har vært fast tilskudd på A-laget siden for fem år siden. At han fortsatt kun er 22 år vil derfor få noen som leser dette til å sperre opp øynene litt ekstra, og det med god grunn. Ikke bare har han vært i klubben en årrekke, men han har også levert varene på isen. Selv er han veldig fornøyd med å ta nok en sesong i Nidaros-drakten.

«Målet mitt er jo å få være med Nidaros opp i Fjordkraftligaen. Jeg har vokst opp med å gå i Leangen på TIK- og Rosenborgkamper, så å kunne spille for byens elitelag er jo naturlig nok en drøm. Så er det samtidig veldig viktig for Trondheim by å ha et lag i den øverste divisjonen, og jeg skal gjøre alt jeg kan for at det skal skje i alle fall.» sier den unge veteranen til nidaroshockey.no

Sist sesong var helt grei for Ole Christian selv i følge han selv, men neste sesong vil han gjerne bidra med flere målpoeng også.

«Skøytegåing og energi var det ikke mangelvare på, men jeg burde jo helt klart bidratt med flere målpoeng. Det har jeg jo vist at jeg har i meg tidligere, så det gjelder å finne tilbake til det. Målet mitt for kommende sesong er jo generelt å fortsette utviklingen min, og ikke minst ta litt mer ansvar på isen. Det er mest moro å spille offesiv hockey, så om vi klarer å styre kampene enda litt mer blir det ekstra moro å være utpå der. Det betyr jo selvsagt ikke at jeg skal slappe av i det defensive med spillet mitt som jeg alltid trenger å jobbe med.» sier den entusiastiske 22-åringen.

Sist sesong kom Henrik Sahlin inn på trenersiden med en helt ny spillestil. Ole Christian er som alle andre tydelig på at det ble bedre og bedre utover i sesongen.

«Det tar jo litt tid å komme inn i helt nytt spillesystem selvsagt, men jeg føler vi gjorde det godt utover i sesongen, og når vi nå får begynne opp i høst hvor alle kjenner sine roller tror jeg det blir veldig bra. Slipper liksom å starte helt fra «scratch» igjen. Målet vårt er jo selvsagt å komme enda et hakk nærmere spill i Fjordkraftligaen neste sesong, og aller helst ta turen opp selvsagt, og det føler jeg vi kan gjøre slik vi spilte på slutten av sesongen. For min del passer jo også spillestilen til coach Salin veldig godt ettersom det består av mye skøytegåing og hard jobbing.» sier Ole Christian.

Man blir ikke rik av å spille ishockey for Nidaros Hockey dessverre. Faktisk så er det flere utgifter enn inntekter med å spille for spillerne. Derfor er det viktig å ha noe å gjøre på siden. Ole Christian har både plan og backup-plan klar.

«Jeg har søkt meg inn til studier til høsten men det er litt usikkert hva det blir enda da jeg ikke vet hva jeg kommer inn på. For tiden jobber jeg også på Saksvik Barneskole så jeg har da alltids noe å henge fingrene i.» avslutter han.

Sportssjef Martin Jansson er selvsagt godt fornøyd med å få signaturen til Westad Larssen på plass.

«Ole Christian er et herlig menneske, og han viser hele tiden hvor mye klubben betyr for han, og hvor mye han bryr seg om det som skjer. Det faller jo mitt hjerte litt ekstra nære da jeg er på samme vis selv. Det er jo selvsagt ikke nok å være en super person utenfor isen så det er jo hovedsaklig egenskapene hans med skøyter på bena som gjør at vi ønsker å ha han med videre, og jeg er 100% sikker på at det bor mye mer poeng i den gutten enn han har fått vist frem de siste sesongene. Det skal vi hjelpe han med å få frem.» sier Jansson som stråler når han snakker om 22-åringen.

Vi ønsker Ole Christian velkommen tilbake til ny sesong!

SISTE NYTT

– Jeg vil hjelpe klubben og byen

LES MER

– Vi er minst like gode i år

LES MER

Rørosmeieriet utvider samarbeidet

LES MER