Hockeygymnas

Stinda vgs Spisset Toppidrett – Ishockey (STI)

I Trondheim har Nidaros ishockeyklubb et samarbeid med Trøndelag Fylkeskommune og Olympiatoppen ved å tilby plasser for Spisset Toppidrett ved Strinda VGS. Dette er et utdanningsløp for de som ønsker å bli elitehockeyspillere på sikt. Målet er at de som går på dette programmet skal bli proffesjonelle ishockeyspillere etter endt program. Det er under det 4-årig løpet

Logo-nidaros-hockey-2

Trøndermodellen

Trøndermodellen (spissa toppidrett) er en ordning for elever i videregående opplæring i Trøndelag Fylke som satser på toppidrett. Gjennom denne ordningen får elevene best mulig tilrettelegging for å nå sine mål som framtidige toppidrettsutøvere, og samtidig lykkes optimalt med videregående opplæring. En modell som er følger gratisprinsippet gjennom Fylkeskommunal støtte til talentutvikling. Denne modellen er et 4-årig løp som gir både mer mulighet for trening per uke og mer tid til både skole og idrett enn konkurrerende tilbud.

«Målet for Trøndermodellen er å være verdens beste for kombinasjonen toppidrett og utdanning»

Dyktige ressurser

Strinda har erfarne ressurser som fokuserer på individuell utvikling. Jan Roar Fagerli er fagansvarlig. Marting Jansson og Victor Wallson bidrar som trenere. I tillegg har elevene besøk av gjestetrenere så som Brylon Shmyr, Simen Hansen, Henrik Ratejczak, m.fl.

MER INFO