andreas_aune

Utvisninger ble kostbare

Det endte dessverre med tap i helgens andre kamp i Kongshallen da utvisninger kostet gjestene dyrt. Foto: Nina Thorshaug

Den første perioden starter som de fleste kampene har gjort for Nidaros denne sesongen. Laget kommer under tidlig, og også i dag skjedde dette i undertall. Sivert Lehn Wannebo mister kølla i en duell i løpet av undertallet, og gjestene blir tvunget til å spille nesten hele undertallsperioden med tre og en halv mann. Dette utnytter hjemmelagets Sean-Michel Sunnquist til det fulle når han smeller inn 1-0 på skudd fra distanse. Der Nidaros har hatt for vane å komme sterkt tilbake etter å ha kommet under klarer de ikke det denne gangen. Perioden ebber ut med en ettmålsledelse til vertene som må sies å være fullt fortjent.

I den andre perioden er Nidaros mer med, men klarer ikke å få pucken bak Kongsvinger-keeper Andreas Johansen. I stedet er det Miroslav Pokorny som får litt vel mye plass foran målet, og får god tid til å plassere 2-0 inn bak Peter Vincent Strøm. Totalt sett er det Nidaros som har best trykk mot motstanders mål i midtperioden, men denne ender på samme måte som den første, og hjemmelaget har med det med seg en tomålsledelse inn i tredje periode.

Den tredje perioden starter ganske likt lørdagens tredjeperiode med godt trykk fra bortelaget. Trykket resulterer også i redusering ved Niklas Unger Nilsen snaue to minutter ut i perioden. Etter mål trykkes det fortsatt mot hjemmelagets mål, men pucken vil ikke inn bak en god Johansen i Kongsvinger-buret. I stedet er det hjemmelaget som igjen får muligheten i overtall som de utnytter til det fulle og øker ledelsen til 3-1. Etter dette klarer aldri helt Nidaros å sette det samme trykket mot Kongsvinger-målet, og når Elias Hult bestemmer seg for å kjøre drillparty med Nidaroslaget og sette inn 4-1 er kampen mer eller mindre avgjort. Ringreven Simen Nielsen får gleden av å fastsette sluttresultatet til 5-1 i åpent mål fra midtlinjen minuttet før slutt.

På slutten av kampen fikk Sander Skålvoll seg en liten trykk i en duell med en Kongsvingerspiller, men skal etter rapportene ha det bra og vil etter all sannsynlighet være klar til de neste kampene. Fra tidligere var både kaptein Erlend Engh Johnsen og Markus Svendsen Dahl satt på sidelinja av skader. Også disse forventes å være tilbake igjen til Storhamar gjester Leangen om to uker.

Nidaros tar dermed med seg tre av seks mulige poeng fra en vanskelig bortehelg, og det er viktig å ta med seg det positive fra disse kampene. Trener Ilya Dubkov var litt skuffet etter søndagens kamp.

«Jeg liker ikke at vi må jobbe bakfra før sisteperioden, men jeg liker godt måten vi hever oss på, og da spesielt på lørdag. I dag gjør vi for mange feil og dårlige valg i avgjørende situasjoner noe som koster oss dyrt.»

Nå blir det to uker med trening før Storhamar YA (Yngres avdeling) gjester Leangen til dobbelmøte. Da skal feil som skjedde på søndag lukes bort.