i-XDvCJZ4-X4

– Valget om en ny sesong i Trondheim var lett

– Valget om en ny sesong i Trondheim var lett

Johan Tørres Selnes (18) har tatt store steg det siste året. Nå belønnes han med A-lagskontrakt. Foto: SJ Photos

Han sto hele 2021/2022-sesongen uten A-lagskontrakt, og spilte derfor uten navn på draktryggen, uten fast plass i garderoben og status som junior. Det stoppet han ikke fra å prestere på isen nok til å bli kalt opp til landslagssamlinger, og i tillegg være en solid back for Nidaros Hockey. Nå har han endelig fått A-lagskontrakt, og ser frem mot en sesong hvor han føler seg mer som en offisiell spiller for laget.

«Det er utrolig kult å endelig få være offisielt i stallen, og vite allerede nå hvor jeg skal spille den kommende sesongen. Å kunne få navnet bak på drakten er jo ikke det viktigste selvsagt, men jeg må jo innrømme at det er litt stas også. Da blir man liksom offisiell-offisiell på en måte.» smiler 18-åringen.

Unggutten har ikke hatt mangel på tilbud etter den forrykende sesongen han har hatt, men valget om å bli i Trondheim var i bunn og grunn lett.

«Det har blitt åpnet noen nye dører etter denne sesongen, men det å få være med på vinne kamper og gå for kvalik med trøndersk A-lag her i Trondheim er det virkelig mye som skal til for å slå.»

Sist sesong ble det spill uten navn på ryggen. Nå vil drakten prydes med «Selnes» kommende sesong.

Som junior uten kontrakt ble han «kastet» drakt etter seg med nummer 17 på ryggen, men går ting som planlagt nå blir det bytte av nummer kommende sesong.

«Jeg har ingenting i mot nummer 17, men favorittnummeret mitt som jeg har hatt siden jeg var liten, og så opp til søskenbarna mine (Simen og Even Baklid) spilte på MS, er 55, men forhåpentligvis spiller jo (David) Hallström for oss neste sesong også, så jeg får vente se hvilket nummer han eventuelt velger.»

Vi kan nok betrygge Johan med at sannsynligheten for å kunne få 55 er stor da 15 blir ledig etter at Erlend Engh Johnsen la skøytene på hylla etter sesongen, og Hallström er som mange vet veldig glad i #15.

Men hva så når det kommer til det sportslige. Hvordan føler du sesongen gikk for laget og for din egen del sist sesong, Johan?

«For laget sin del var det mye variert spill i starten, men vi blir bedre og bedre utover i sesongen, og på slutten av seriespillet synes jeg vi var meget bra. Det tar jo selvsagt tid å venne seg til nye medspillere og ikke minst nytt spillesystem så det er helt naturlig at det tar litt ekstra tid å komme i gang. For min egen del synes jeg det har gått veldig bra. Startet med litt høye skuldre, og kjente litt ekstra på det at det var min første sesong på seniornivå, men det ikke bedre og bedre utover i sesongen, og det å få være med på U20-landslaget var også veldig kult, og ga meg viktig erfaring som jeg tar med meg videre.» sier Johan engasjert.

Hva så med kommende sesong?

«Min målsetning er å være en solid back bakover som bidrar mye fremover med mine kvaliteter. Det er nemlig offensivt jeg har mine beste kvaliteter føler jeg, og det bor mye mer målpoeng i meg enn det jeg fikk vist i fjor. Så er det jo selvsagt et mål å komme med i troppen til U20-VM, så både det og 1. plass i førstedivisjon med Nidaros er noe jeg skal jobbe beinhardt for. Vi går for opprykk!»

Sportslig leder Martin Jansson er særdeles godt fornøyd med å ha sikret underskriften til 18-åringen.

«Johan hadde en enorm utvikling sist sesong, og beviste bare det mange av oss visste på forhånd. Han kan uten tvil ta seniornivået, og ble bare bedre og bedre utover i sesongen. Den første sesongen på seniornivå er alltid litt ekstra utfordrende så vi forventer å bare se enda mer utvikling hos han kommende sesong. Så gjør det jo litt ekstra godt for oss å at en ung talentfull trønder velger å bli i Trondheim selv om det er tilbud fra andre steder.» sier en engasjert Jansson til nidaroshockey.no

Vi ønsker Johan velkommen tilbake på laget, og vi gleder oss til å se utviklingen hans videre – her hjemme i Trondheim!

SISTE NYTT

– Viktig å tenke langsiktig

LES MER

Velkommen på laget NIO Norway AS

LES MER

Sagøy AS utvider samarbeidet

LES MER