Nidaros_Broilers

Velkommen på laget: Byåsen XC Broilers

Velkommen på laget: Byåsen XC Broilers

Alle seriøse hockeylag har et farmerlag, eller andrelag om du vil. Nidaros Hockey har nå skrevet under en treårsavtale med Byåsen XC Broilers som forhåpentligvis skal bære frukter på sikt.

For de av dere som ikke vet hvem XC Broilers er, så er det en gjeng med langrennsprofiler som har bestemt seg for å gå sammen å danne et hockeylag. Med Didrik Tønseth som selvutnevnt lagleder, har han fått med seg spillere som Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Thomas Northug og ‘posterboy’ Petter Northug jr.

Planen, på sikt, er å bli Trondheims andre GET-ligalag, men da må det et samarbeid til slik at spillere som vokser ut av den nyoppstartede klubben har en klubb å gå til i påvente av at resten av laget kommer opp på elitenivå.

Samarbeidet bærer allerede frukter for XC Broilers, som fikk med seg Nidaros’ hovedtrener Ilya Dubkov på benken under dagens kamp mot Wing.

Under pressekonferansen som foregikk på våre Facebook-sider tidligere i dag, fortalte lagleder Tønseth om disse ambisjonene og at per dags dato er det mest håp for lagets svenske kaptein, Daniel Svensson, som er nærmest å klare opprykket til Nidaros i skrivende stund. På sikt, om dog på noe lang sikt, synes han også Emil Iversen viser tendenser til å kunne rykke opp i rekkene.

Emil Iversen selv har latt seg imponere over Nidaros’ Niklas Unger Nilsen som har vært med på noen treninger med langrennsgutta, men påpeker samtidig at han har sett fjorårets Nidaros-kaptein gå på ski også, og at forskjellene utjevner seg på tvers av idrettene.

XC Broilers har så langt spilt to halv-offisielle kamper, hvor de slo et noe ungt Wing Damelag 1-0 i første kamp, før det ble et knepent 2-4 tap mot en noe mer rutinert utgave av Wings damer tirsdag kveld.

Vi har stor tro på at dette skal bli et meget godt samarbeid mellom klubbene, og gleder oss til fortsettelsen!

Du kan følge vårt farmerlag på Instagram!
Velkommen på laget, Byåsen XC Broilers!

SISTE NYTT

Nidaros Hockey nettbutikk

LES MER

Bamsekampen 2023

LES MER

Julekalender 2023

LES MER