_H4Y3373

Velkommen til Nidaros, William

Velkommen til Nidaros, William

21 år gamle William Henriksson har signert kontrakt ut sesongen. Foto: Hockey4You

Den svenske backen kommer fra spill i Ski, og spilte blant annet alle fem oppgjørene mellom Ski og Nidaros denne sesongen. På 28 kamper har han gjort 18 målpoeng for laget som ligger nest sist på tabellen og forbereder seg for nedrykkskvalik, etter at de kom opp som helt ferske fra 2. divisjon i fjor. I Nidaros håper han å kunne bidra enda mer offensivt da vi spør han om hvilken spillertype han er.

– Jeg vil karakterisere meg selv om en offensiv back som har et godt førstepass, og med spillestilen til Nidaros tror jeg det kan passe meg perfekt. sier han til nidaroshockey.no

Mange har savnet nettopp denne type spiller, og gjennom prosjektet SammenTilbake-spilleren ble det mulig å hente inn den sosiale svensken.

GLEDER SEG TIL Å SPILLE I NIDAROSDRAKT

Når han ikke spiller hockey tilbringer han gjerne mye tid med familie, venner og kjæreste, og han elsker idrett i alle former. Hockey, fotball og golf er jevnlig å se på TV-skjermen hjemme hos William.

Han spilte så sent som sist helg mot Nidaros i to kamper som begge endte med seier til trønderlaget. William husker selvsagt kampene godt, og mener at nå skal det bli godt å komme på andre siden.

– Det var to tøffe kamper hvor Nidaros spilte bra. De har et godt overtallspill og var effektive foran mål. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på reisen med Nidaros i jakt på kvalikspill til EHL, og jeg ser også gode muligheter for å utvikle meg videre som hockeyspiller.

Fra før kjenner han Anton Holmberg fra de spilte sammen forrige sesong, og ser frem til å spille med han igjen. For trønderne bør det være et godt tegn med tanke på det Holmberg har vist siden sin ankomst.

William Henriksson bytter ut Ski-drakta med Nidarosdrakt resten av sesongen. Foto: Hockey4You

Se Williams debut allerede i ettermiddag mot Grüner. Sikre deg billett her.

#SAMMENTILBAKE-SPILLER

Styremedlem Kenneth Madsø er godt fornøyd med å ha Henriksson på plass i Trondheim, og forstår at supportere kan lure litt på hvorfor klubben velger å hente en spiller før Spleisen er avsluttet.

– Hvorfor velger vi å hente en spiller nå før spleisen er avsluttet? Først må jeg si at vi som klubb er dypt takknemlig for alle som er involvert i spleisen, enten som arrangør eller bidragsyter! Det er viktig å si at uten disse eksterne midlene har vi ikke hatt mulighet til å hente inn William eller noen andre for den saks skyld. Så igjen, tusen takk. Også er det viktig å si at spleisen ikke offisielt avsluttes før over helga. Årsaken til at vi ikke avventer er en vurdering basert på summens størrelse/potensial de neste dagene, det tøffe markedet og det akutte behovet for backer. Vi har vært heldige så langt, men å satse på å gjennomføre resten av sesongen med 6 backer, er stor risiko i den tiden vi går inn i.

Vi ble enige med William sent torsdags kveld og i går morrest satte han seg i bilen til Trondheim. Han rakk akkkurat treningen med laget i går. Ettersom dette er en overgang som også involverer det internasjonale forbundet har vi jobbet intenst med å få dette i orden til i dag. Ca kl 10 etter dialog med det norske forbundet, fikk vi grønt lys på at overgangen var i orden, så det er både vi og William glade for.

Han er en skøytesterk back som er god på å vende spillet, så vi håper han kan være med å bidra både offensivt og defensivt. Ellers er han en bra gutt med gode holdninger, avslutter Madsø.

Vi ønsker William velkommen til Trondheim og Nidaros!

_H4Y3373
Allerede i ettermiddag kan du se William Henriksson debutere for Nidaros når pucken droppes klokken 15:00 mot Grüner. Henriksson vil bære drakt #5. Foto: Hockey4You

SISTE NYTT

Første Play-In kamp

LES MER

Informasjon Play-In 2024

LES MER

Hjemmekamphelg: Nidaros vs Bergen

LES MER