118877561_10158584856241506_8474957595430014213_o

– Vi må være smarte

De siste treningskampene før seriestart gikk av stabelen i helgen. (Foto: Dan Kenneth Reinli)

19. september droppes pucken for seriestart når Lørenskog kommer til Leangen Ishall. Som oppvarming til det har Nidaros de siste to helgene spilt fire treningskamper mot henholdsvis Furuset og Gjøvik. Etter to strake seire hjemme mot Furuset forrige helg ble det én seier og ett tap i Fjellhallen mot Gjøvik nå i helgen.

To overbevisende seire mot Furuset hjemme i Leangen ble fulgt opp med en glimrende start på lørdagskampen mot Gjøvik. Allerede fem minutter ut i kampen hadde Mathias Eilertsen Jonassen satt pucken bak Gjøviks keeper to ganger. Gjøvik halverte ledelsen i den andre perioden, men matchvinnerscoring av Olliver Dahlin i den tredje perioden sørget for 3-2 seier til bortelaget.

Søndag var det et skjerpet hjemmelag som kom på isen fra start av i kampen, og etter den første perioden sto det 3-0 til vertene på resultattavla. Noe må trener Ilya Dubkov ha sagt i pausen mellom den første og andre perioden for da lagene kom ut igjen etter hvilen var Nidaros på hugget. I løpet av et drøyt minutt, fem minutter ut i andre periode, var ledelsen utlignet etter scoringer av Sander Valde, Oscar Høve Matheson og Andreas Dahl.

Dessverre klarte ikke gjestene å holde intensiteten oppe og Gjøvik gikk opp i ledelsen igjen kort tid etter. Med scoring på straffeslag mot slutten av midtperioden, og en puck i tomt bur på slutten av kampen ble det til slutt stående 6-3 til hjemmelaget på tavla.

Etter helgens kamper er trener Ilya Dubkov tydelig på hva laget må bli bedre på.

«I dag er det personlige feil og manglende fokus som koster oss. Vi må bli bedre på å ta smartere valg og være mer disiplinert. Følger vi systemet vårt i seksti fulle minutter er vi et sabla godt hockeylag. Så håper jeg også at jeg kan få se litt mer fra de gutta som skal lede an som toppspillerne våre. Vi er et ungt lag, og da er det viktig at de som skal stå frem gjør det.» sier treneren til nidaroshockey.no etter kampen.

Kaptein Sigve Bråten sier seg enig med treneren etter å ha fått i seg en matbit etter søndagens kamp.

«Vi viser at vi kan kjempe mot de beste når vi har toppnivået inne. Dessverre er ikke stabiliteten helt der, og det er noe vi må jobbe mer med. Det å ta smarte valg og holde konsentrasjonen oppe blir nøkkelfokus nå inn mot seriestart.» sier Bråten.

Seriestarten er som sagt lørdag 19. september hjemme mot Lørenskog. Det er mindre enn to uker til det, og på spørsmål om han føler seg klar er Bråten tydelig.

«Klar ja? No kainn sesongen bare start. Lørenskog kainn bare kom!» sier en tydelig gira kaptein avslutningsvis.

NB! Det vil komme informasjon om billetter til seriekampene i løpet av den kommende uken. Dessverre vil det grunnet dagens situasjon i verden ikke bli muligheter for kjøp av sesongkort denne sesongen. Mer informasjon om dette snart.