IdaSagaSofiaRajamaki-31

Følger VM fra sofaen

Følger VM fra sofaen

Sander (19) skulle så gjerne vært i Varner Arena i Asker, men slik ble det ikke. Foto: Ida Saga Sofia Rajamäki

På lørdag kan Norges U20-landslag med blant andre vår egen Johan Tørres Selnes sikre seg opprykk til øverste divisjon foran neste år. Hjemme i sofaen i Trondheim sitter en lagkamerat som gjerne skulle vært med på eventyret, men helt i starten av pre-campen før VM ville det seg ikke for 19-årige Sander Vedul-Kjelsås.

«Jeg kjente på det allerede mandag kveld, men så ble det bare verre og verre utover tirsdagen før det ble skikkelig ille på onsdag.» sier en skuffa Sander til nidaroshockey.no

Satt ut av sykdom

Han skulle kjempe om plass på laget sammen med kompisen Johan. De skulle begge være med i troppen til VM hadde de bestemt seg for. Så kom streptokokker i halsen inn og ødela for unggutten.

«Det er jo selvsagt ekstremt kjedelig å ikke kunne få være med å bidra på det fantastiske gutta gjør i Asker om dagen. Har jo sett frem til dette lenge ettersom det også spilles på hjemmebane, og muligheten for opprykk har ikke vært større på lenge. Så ja, det er «dritkjipt» å måtte se det fra sofaen.» sier han.

Heldigvis er formen bedre nå, og han håper å være tilbake på is før jul.

«Formen er heldigvis bedre nå, og jeg håper å få gått på is til uka. Samtidig har jeg fått vite at det er viktig å ikke gå for fort frem i opptreningen for å hindre å bli dårlig igjen så jeg må ta det litt forsiktig. Heldigvis blir ikke jula helt ødelagt, og jeg nå ser jeg bare fremover mot sesongavslutninga med Nidaros. Det er enda et opprykk å kjempe om.» avslutter Sander Vedul-Kjelsås.

Norge har hatt et perfekt VM så langt. Med 4 seire på 4 kamper er det klart for ren finale mot Kasakhstan på lørdag. Tar Norge minst ett poeng her skal de spille med de store nasjonene neste romjul. For mange er romjulens Junior-VM mer interessant å følge med på enn herrelandslagets VM i mai. Det er her man får se de største talentene og fremtidens stjerner. Norge kan altså bli en del av dette neste år.

Den avgjørende kampen mot Kasakhstan spilles lørdag klokken 20:00, og sendes på TV2 Sport 2 og TV2 Play.

SISTE NYTT

– Føler meg som hjemme

LES MER

17. mai feiring i stil

LES MER

– Kan forvente intensiv hockey

LES MER