hofstad_dan_reinli

Full pott i Tønsberg

Full pott i Tønsberg

Ni sekunder før slutt i søndagens oppgjør bestemte Daniel Vestavik Hofstad seg for at nok var nok. Han ville ha med alle tre poengene hjem til Trondheim. (Arkivoto: Dan K. Reinli / Gjøvik Hockey)

Etter seieren i lørdagens oppgjør måtte Nidaros finne seg i å ha favorittstempelet før søndagens oppgjør i Tønsberg Ishall, og selv om det ble unødvendig spennende mot slutten av kampen innfridde guttene, og tok med seg full pott hjem til Trondheim etter helgens kamper.

Det var tydelig at hjemmelaget var ute etter revansj etter gårsdagens tap allerede fra start av da de satte et godt trykk mot gjestenes mål. Litt mot spillets gang, og i undertall, ville derimot Sander Valde og Anders Rønning Mandal det annerledes. I kamp med tre Tønsberg-spillere i hjemmelagets sone kriger Valde pucken frem til Rønning Mandal som kommer alene med keeper William Öhman hvorpå han gjør ingen feil og setter pucken bak den svenske sisteskansen. Da var det spilt snaue ni minutter av perioden. Fire minutter senere skal det igjen bli uttelling for Nidaros med ujevnt antall spillere på isen. Denne gangen er det gjestene som er i overtall og Markus Svendsen Dahl viser seg som den målsniken han er og stikker seg frem på en retur rett foran keeper. Den første perioden ender med nok en overtallscoring, men denne gangen er det hjemmelaget som scorer. Den velkjente manøveren med trafikk foran mål resulterer i at de får en retur som settes inn bak Peter Vincent Strøm i Nidaros-målet.

Anders Rønning Mandal scoret sitt første mål i førstedivisjon, og kronet en solid innsats gjennom helgen med å få Skinnvesten etter søndagens kamp.

Grunnet litt tekniske problemer i den andre perioden fra LiveArena sin side kan vi dessverre ikke gi enn god oppsummering av denne, men det ble en målrik periode med to mål til begge lag hvor Dag-Morten Wehn sto for begge målene for gjestene. Det første på en retur i samme øyeblikk som et overtallsspill går ut, og det andre i ren «Dag-Morten Wehn-stil» hvor han stjeler pucken fra motstanders back bak deres mål for så å komme seg inn foran mål og sette pucken bak keeper. På stillingen 4-1 virker kampen kjørt, men hjemmelaget ville det annerledes. To mål mot slutten av midtperioden hvorav det andre i undertall sørger for ny spenning i kampen inn mot den tredje perioden.

Naturlig nok presser Tønsberg på for utligning, og syv minutter før slutt får de også uttelling. Igjen er utvisninger avgjørende da målet kommer kun sekunder etter at Nidaros er fulltallige. På dette tidspunktet hadde fire av åtte mål kommet i over- eller undertall, samt to til kun sekunder etter endt overtall. Kampen så ut til å ebbe ut med poeng til begge lag, men Daniel Vestavik Hofstad ville det annerledes. Helt mot slutten kriger han pucken løs med hjelp av Dag-Morten Wehn og Sigve Bråten før han setter fart inn i Tønsbergs sone og iskaldt setter pucken bak Öhman. På kampuret står det ni sekunder igjen, og Tønsberg makter ikke å komme tilbake en gang til.

Etter kampen var det en veldig fornøyd matchvinner som tok en prat med nidaroshockey.no

«Jeg er veldig godt fornøyd med hvordan vi spiller i helgens to kamper. Lørdag er det en skikkelig krigekamp, og vi viser effektivitet i overtall. Samtidig klarer vi å holde unna da Tønsberg presser på. Vi viser også enorm moral med å ikke falle helt sammen etter at Tønsberg utligner søndag, også er det jo selvsagt utrolig moro å sette inn vinnermålet så nære slutten av kampen..»

En annen som var godt fornøyd etter søndagens kamp var Anders Rønning Mandal. Unggutten fikk sitt første mål i førstedivisjon, men som alle andre hockeyspillere er han mer interessert i å heve prestasjonen til lagkameraten.

«Valde (Sander red.anm.) gjør en kjempejobb i rundvantet og sørger for at jeg får muligheten alene med keeper. Da skal den jo sitte.», sier nittenåringen med et lurt smil.

Seks veldig sterke bortepoeng får dessverre en liten bismak. Laget har slitt litt med skader den siste tiden, og i helgen kom det to nye tilførsler på skadelisten. Thomas Wiig måtte gi seg etter kun to bytt i lørdagens oppgjør, og Ole Christian Westad Larssen fikk seg en kraftig smell på slutten av samme kamp. Begge kan være tilbake før juleferien, men det er mer sannsynlig at de ikke er tilbake før på nyåret.

For Westad Larssen er det ekstra surt etter at han har hatt en strålende start på årets sesong.

«Det er selvsagt kjedelig å bli skada nå som ting har gått såpass bra, men det er som de sier – det er en del av sporten. Nå får jeg bare jobbe på å komme tilbake enda bedre.»

Trener Ilya Dubkov var meget godt fornøyd etter helgen, og mener gutta viser en enorm styrke på tross av at de får slag i trynet gang på gang.

«Det var to kamper med veldig mange utvisninger, og vi utnyttet mulighetene våre bedre enn Tønsberg gjorde. Det har ikke nødvendigvis vært fasiten i alle kampene i år så det er godt å få uttelling her også. At gutta kjemper og kjemper på tross av nye skader viser hva som bor mentalt i dette laget. Jeg er storfornøyd med innsatsen deres i helgen.»

Neste helg venter kanskje det som vil være årets vanskeligste bortekamper. Turen går til Narvik og dobbelmøte med en av de store favorittene i årets serie. Der skal Nidaros blant annet møte et par gamle kjenninger fra fjorårets sesong.

SISTE NYTT

– Føler meg som hjemme

LES MER

17. mai feiring i stil

LES MER

– Kan forvente intensiv hockey

LES MER