IMG_4860

– Jeg skal jo ikke senke kravene ovenfor meg selv

– Jeg skal jo ikke senke kravene ovenfor meg selv

Joakim Stokvik (18) har signert A-lagskontrakt. Foto: Bjørnar Kvello Hansen

En ekte Nidaros-gutt med et etternavn som klinger godt i trøndersk hockey. 18 år gamle Joakim Stokvik er kommende sesong en av keeperene som skal kjempe om en plass mellom stengene. Han har vokst opp med å se seniorkampene til Rosenborg og Nidaros fra tribunen, og nå er han endelig en del av A-laget selv.

«Dette har jo vært et mål selvsagt så dette blir ekstremt kult! Jeg ser veldig frem til å ta steget opp et nivå, og kjempe om en plass mellom stengene på A-laget.» sier Stokvik til nidaroshockey.no

Foto: Bjørnar Kvello Hansen

Klar for å ta opp kampen

Det er ingen hemmelighet at det er Alexander Johansson som er A-lagets førstekeeper. Med to strake sesonger med ligaens beste redningsprosent trengs det ikke rakettforskning til for å forstå det, men alle lag trenger mer enn én keeper både på grunn av tett kampprogram og på grunn av mulige skader. Joakim Stokvik går inn i rollen med visshet om akkurat dette, men ser ingen grunn til å være passiv.

«Jeg skal jo ikke senke kravene ovenfor meg selv fordi om Alexander er førstekeeper. Da må jeg sette meg nye mål, og det er ingen tvil om at jeg ønsker å spille kamper på seniornivå. Jeg må, og skal, derfor gjøre alt jeg kan for å være klar dersom muligheten byr seg.» sier en bestemt sisteskanse.

Supplementere med spill på U20-laget

Og det er jo ikke slik at Stokvik kun blir sittende på benken og åpne døren for lagkameratene. I tillegg til verdifull erfaring på faste A-lagstreninger vil det også åpne seg for spill på U20-laget, og dette er han svært motivert for.

«Det var en innholdsrik sesong i fjor, og det blir spennende å se hvordan vi kan gjøre det denne sesongen. Jeg håper også at flere av spillerne på U20-laget kan bli med og ta steget opp på seniornivå, og kanskje hevde seg allerede kommende sesong.» sier han.

Men hvordan er Joakim Stokvik utenfor isen?

«Jeg er nok ikke den som snakker høyest i garderoben og tar mest plass akkurat, men mer av den rolige typen. Jeg ser dog på meg selv om en veldig målrettet og treningsvillig type med stort konkurranseinstinkt. Dette håper og tror jeg har en positivt effekt både på de andre målvaktene og også på spillerne.»

Så er det jo det uungåelige spørsmålet da. Stokvik er som tidligere nevnt et kjent navn i trønderhockeyen så da vil jo naturligvis mange lure på hva relasjonen er mellom Joakim og legenden Inge Stokvik som bøttet inn mål på alle Trondheims lag opp gjennom årene.

Foto: Bjørnar Kvello Hansen

Kjent etternavn

«Inge er onkelen min, og han er vel en av de største grunnene til at jeg er her jeg er i dag. Fra jeg var bitteliten var han et stort forbilde for meg, og på mange måter en å måle meg opp mot. Han er nok den som har hjulpet meg mest med den fysiske delen, og jeg vet at han alltid har hatt hye forventninger til meg, noe som hjelper meg også.» avslutter 18-åringen.

Sportssjef Martin Jansson er meget spent på hvordan unggutten tar utfordringen han nå står ovenfor.

«Joakim er et utrolig spennende keepertalent som vil opp og frem. Etter en meget god sesong med U20 sist sesong kjempet han seg blant annet til en samling med U19-landslaget også. Ja, det er Alexander som er førstekeeper i utgangspunktet, men om noe skulle skje med han er det viktig for oss å kunne ha solide valg bak der, og Joakim er et slikt solid valg. Så vet man jo aldri – plutselig er det Alexander som må kjempe om plassen mellom stengene.» sier Jansson med et smil, og kanskje med et lite ønske om et luksusproblem i fremtiden.

Vi ønsker Joakim velkommen på laget, og gleder oss til å se han mellom stengene!

SISTE NYTT

Årsmøte 2024

LES MER

– Jeg er positiv til ting som skjer i klubben

LES MER

Nidaros Security forlenger samarbeidet

LES MER

– Vi har noe uoppgjort

LES MER