342864582_753192203117317_3952645243713245568_n

– Kan forvente en spiller som går all-in

– Kan forvente en spiller som går all-in

Mattias Brenne Halvorsen (22) har signert for Nidaros Hockey. Foto: Jon Anders Johansen

Han har vært ønsket til Trondheim i flere sesonger. Nå er det endelig klart for Mattias Brenne Halvorsen å ikle seg Nidaros-drakten. Brenne Halvorsen kommer fra spill i Fjordkraft-ligaen for Grüner de to siste sesongene. Utenfor ishockeyen studerer han HR, Organisasjonsledelse og Psykologi på BI, er en familiekjær person som tilbringer mye tid med kjæresten sin, men hvordan er han på isen?

«På isen jobber jeg hardt for å unngå feil, og jeg har fått tilbakemeldinger på at jeg er en spiller som leser spillet godt. Personlig så liker jeg å spille andre gode samtidig som jeg gjør grovjobben i egen sone om det trengs. Jeg er fleksibel når det kommer til posisjon, og trives godt i alle tre posisjoner i løperrekka. Jeg ønsker gjerne å utvikle med videre i det offensive spillet, og jeg håper selvsagt å få muligheten til å sette noen pucker i mål i en fullsatt Leangen Arena.» sier han med et smil til nidaroshockey.no

Foto: Hockey4You

Fra Lillehammer til Sarpsborg til Oslo til Trondheim

Søker du opp Mattias Brenne Halvorsen på diverse statistikksider blir du nok forvirret om hvor han egentlig kommer fra. Det er ikke et uvanlig spørsmål som oppstår når han skal presentere seg for nye mennesker.

«Hehe, det er mange som lurer på det der. Jeg ble født i Lillehammer og bodde der til jeg var syv år. Det var der jeg begynte på hockeyskolen hvor både far og mor dro meg med til Kristins Hall. Sammen med min mor flyttet jeg deretter videre til Sarpsborg, og fortsatte med hockey og fotball ved siden av hverandre frem til jeg satset fullt på hockey da jeg var 13 år. Med god hjelp av min stefar Morten, som bidro med alt som var for juniorlaget og meg, fikk jeg debuten min for A-laget til Sparta som 16-åring, og var litt inn og ut av laget der før jeg tok veien videre til Vålerenga hvor jeg ble en sesong under Corona-pandemien. De to siste sesongene har jeg spilt for Grüner, og gjennom hele denne perioden har jeg vært innom alle aldersbestemte landslag, og fått med meg to VM for U18.» forteller 22-åringen.

Her finner du listen over spillere som er signert

Men en liten tilknytning har han også til Trondheim. Hans far bor nemlig i byen, og er i tillegg en av samarbeidspartnerne til Nidaros Hockey. Pål Espen Lerkerød Halvorsen driver nemlig Grafen Trondheim som har vært en solid samarbeidspartner i flere sesonger. Han har de siste par sesongene ønsket å få sønnen til å spille i Trondheim ved å snakke positivt om det som skjer i Nidaros, og Mattias legger ikke skjul på at det hadde litt innvirkning på valget.

«Det er klart det spiller inn litt. Å være nær han, stemor og søskenene mine i Trondheim som jeg til nå har sett så altfor sjeldent er jo en del av totalpakken som gjør det enda mer interessant naturligvis.» sier han.

Skal være et dominerende lag

Men hva vet han om Nidaros som lag?

«Jeg kjenner de som et hardarbeidende lag med mange gode spillere som spiller en morsom type hockey. Som junior var det alltid tøft å komme til Trondheim for å spille kamper. Det er også blitt økende interesse for det som skjer i Nidaros, og den reisen har jeg veldig lyst til å være med på! Jeg kjenner ingen av spillerne personlig, men jeg har jo kjennskap til flere av de som både har spilt i eliteserien og på juniorlandslagene jeg har fulgt med på.»

Og hva forventer han av laget og seg selv den kommende sesongen?

«Vi skal være et dominerende lag som til slutt skal ende med opprykk. Det er tross alt der Trondheim som by hører hjemme. Av meg selv forventer jeg å være en stabil spiller som går i krigen for gutta, samtidig som jeg vil utvikle det offensive spillet primært, slik at jeg også hjelper til i målprotokollen gjennom hele sesongen. Det trigger meg litt ekstra å kunne få rykke opp som en gruppe foran gale trønderfans!» avslutter han med et stort smil.

Sportssjef Martin Jansson er veldig glad for å endelig ha Brenne Halvorsen på plass.

«Jeg har ønsket meg Mattias de to siste sesongene, og endelig passet det seg for begge parter. Han er en spiller som går i krigen for laget sitt, og det er akkurat den typen vi trenger i laget. Han er meget solid defensivt, men jeg har også troen på at han kan bidra mer offensivt enn hva tallene hans fra de siste sesongene tilsier. Det blir veldig spennende å se han i Nidaros-drakta kommende sesong.» sier han til nidaroshockey.no

Vi ønsker Mattias Brenne Halvorsen hjertelig velkommen til Trondheim og Nidaros!

SISTE NYTT

Årsmøte 2024

LES MER

– Jeg er positiv til ting som skjer i klubben

LES MER

Nidaros Security forlenger samarbeidet

LES MER

– Vi har noe uoppgjort

LES MER