lyngstad_header

Lyngstad Sæteraas er med videre

Lyngstad Sæteraas er med videre

Selv om Emil Mathias Lyngstad Sæteraas kun er 22 år gammel, har han rukket å få masse erfaring i norsk og svensk hockey.

Karrieren startet hjemme i Rosenborg før turen gikk til Sverige og juniorhockey for Brynäs, kombinert med spill på aldersbestemte landslag for Norge. Etter en liten svipptur innom Tønsberg, Storhamar og Gjøvik kom han hjem til Nidaros igjen i 2017. Sist sesong var han å regne som en solid back på et Nidaros-lag som akkurat misset kvalikspill. Nå er Lyngstad Sæteraas klar for en ny sesong med hjemklubben sin.

«Grunnen til at jeg vil fortsette videre i Nidaros er den samme som grunnen til at jeg valgte å flytte hjem igjen. Jeg ønsker å hjelpe til å bidra med å få trøndersk hockey opp til toppen der jeg føler den burde være. Samtidig er det utrolig mye positivt som har skjedd etter forrige sesong bak kulissene i klubben, så jeg føler vi tar store steg i riktig retning, noe som gir mye motivasjon. Ikke minst er det utrolig gøy å spille foran familie og venner i ishallen man har vokst opp i.» sier 22-åringen til nidaroshockey.no

Foto: Nobra Foto

Han er ikke den mest målfarlige backen i lagoppstillingen med sine syv assister og null mål på tredve kamper sist sesong, men å være solid bakover kan være vel så viktig som fremover på banen. Med det sagt så ønsker gjerne Lyngstad Sæteraas å bidra mer offensivt også.

«Jeg er en spiller som liker å være kreativ og starte litt spill ved å bryte ut av mønsteret. Om jeg har tredjeassist og ikke kommer på scoringstavla er ikke så farlig for meg bare jeg bidrar. Nidaros får en stabil back i meg i alle fall, også er jeg en som liker å lede ved å gjøre en god jobb både på og utenfor isen.»

Selv om Lyngstad Sæteraas har vært både utenlands og sørafor har han jo vokst opp med trøndersk hockey og i så måte kjenner han til legenden han nå skal ha som trener, Ilya Dubkov, godt fra før. I tillegg fikk han også erfare han som assistenttrener sist sesong.

«At Ilya blir hovedtrener er bra for klubben. Han er et kjent fjes for hele hockey-Trondheim og kan lære bort mye både til laget som helhet og som enkeltspillere. Jeg likte veldig godt å ha han som assistent deler av fjoråret, og ser frem mot årets sesong.»

Så får vi se om Emil Mathias Lyngstad Sæteraas får fylt litt på poengkontoen den kommende sesongen, men kjenner vi han rett er det nok viktigere at det ikke fylles på målkontoen til motstanderen.

Velkommen med videre, Emil!

Følg Lyngstad Sæteraas på Instagram eller se hans statistikk på Eliteprospects.

SISTE NYTT

– Føler meg som hjemme

LES MER

17. mai feiring i stil

LES MER

– Kan forvente intensiv hockey

LES MER