wehn_dan_k_reinli

Maestro-Wehn sørget for tre poeng

Maestro-Wehn sørget for tre poeng

Nok en bortehelg er underveis, og lørdag ble første av to oppgjør mellom Nidaros og Tønsberg spilt i Tønsberg Ishall. (Arkivfoto: Dan K. Reinli) 

Nidaros tok med seg masse selvtillit inn i helgens første oppgjør etter seier mot topplaget Gjøvik på bortebane sist søndag. Denne selvtilliten skulle derimot få seg en liten knekk tidlig i lørdagens oppgjør.

Emil Lyngstad Sæteraas ble kåret til dagens arbeidsjern og fikk ikle seg den velkjente skinnvesten. Foto: Niklas Unger Nilsen

For som så mange ganger før denne sesongen starter kampen med et tidlig mål til et av lagene, og denne gangen er det hjemmelaget som setter pucken i nota først. Et par feil i egne rekker sørger for at Philip Larsson får står rimelig alene foran Peter Vincent Strøm og prikke inn ledermålet to minutter ut i oppgjøret. Lagene følger hverandre jevnt utover i perioden, og kampen består ikke av de helt store mulighetene før Nidaros får muligheten i overtall fem minutter før periodeslutt. Dette utnytter Dag-Morten Wehn til det fulle ved å finne Emil Lyngstad Sæteraas foran mål som på direkten setter inn utligningen som også blir pauseresultatet.

Drøye fem minutter inn i den andre perioden er det tid for reprise. Igjen får Nidaros muligheten i overtall, og igjen er det maestro Wehn som setter opp til scoring. Denne gangen er det Markus Svendsen Dahl som står foran mål og på direkten kan sette inn pasningen Wehn serverer fra bak mål. Utover dette er perioden jevn og en relativt kjedelig affære å overvære, og det blir heller ingen flere scoringer.

Den tredje perioden starter som den ofte gjør i slike situasjoner hvor hjemmelaget jager utligning og setter trykk mot gjestenes mål i håp om å skape noe. Tønsberg sliter derimot med å komme til de helt store mulighetene, og de gangene de får avsluttet er Strøm med på notene for Nidaros. Helt mot slutten intensiveres presset fra hjemmelaget, uten at det blir noe annet resultat. Nok en sterk borteseier sikres dermed, og tre nye poeng kan noteres.

Søndag venter ny kamp mot Tønsberg. Da er kampstart klokken 14:00.

SISTE NYTT

Første Play-In kamp

LES MER

Informasjon Play-In 2024

LES MER

Hjemmekamphelg: Nidaros vs Bergen

LES MER