nattcup

Nattcup 2018 i Leangen

Nattcup 2018 i Leangen

Det ligger fortsatt is i ungdomshallen i Leangen (takk Trondheim Kommune), og denne ble brukt flittig torsdag og fredag denne uken. (Grafikk: Harald Aas)

For en tid tilbake fikk Bjørnar Kvello Hansen en genial idé. I år ble den endelig satt ut i virkelighet med hjelp av Anders Stubban, Even Solbraa og flere i Leangen U13. Torsdag og fredag denne uken ble det nemlig spilt totalt 53 kamper i ungdomshallen. Rundt 160 spillere fordelt på 20 lag deltok i turneringen som besto av tre spillere pluss keeper på hvert lag som spilte på en bane som var delt opp på tvers i en offensiv sone. Taklinger var ikke lov, så her var det mange finslepne teknikkere å se.

Undertegnede ble litt satt ut i det jeg ankom hallen på torsdag og så hvor dyktig disse barna fra 11 til 15 år er på skøyter og med hockeykølla i hånden. Jeg har sett mange kamper i alle aldersklasser i Leangen de senere årene, men aldri på denne måten. Her ble ungene kastet ut i mer eller mindre fri lek, og fikk virkelig vise frem hva de kunne. Skal man legge vekt på det vi fikk se torsdag og fredag i ungdomshallen, har trøndersk hockey en lysende fremtid foran seg. Jeg synes bare litt synd på keeperne som fikk unormalt vanskelige arbeidsvilkår.

Det var mange deltagere på cup’en som på kort tid ble fullbooket.

Måtte dessverre si nei til noen
Turneringsledelsen hadde på forhånd gjort en liten undersøkelse om hvor populært det var med en slik cup, men hadde ikke i sine villeste drømmer trodd det ville bli så populært som det faktisk ble. Jeg tok en prat med medansvarlig Even Solbraa som ivrig kunne fortelle om den massive pågangen de hadde mottatt.

«Det endte faktisk opp med at vi dessverre måtte si stopp, og at noen beklageligvis ikke kunne delta i år på grunn av plassmangel. Akkurat det er jo selvsagt fryktelig synd, men vi tar lærdom av det frem mot neste gang det arrangeres en slik cup.», sier Solbraa med et smil om munnen.

For en ny slik cup må det bare bli. Denne gangen var det Astor, Leangen og Rosenborg som stilte lag, men ønsket er å få plass til alle slik at både Leik og Wing kan delta. Jentelagene i regionen var selvsagt også invitert, men de ble litt sene med påmeldingen denne gang.

Et samarbeid fra flere hold
Men en slik cup lar seg ikke arrangere uten god hjelp, og slik tilfellet er blitt i barneidrett (og norsk ishockey generelt) trenger man en god dugnadsånd for å få hjulene til å gå rundt. Det har ikke vært noe problem å få til i forbindelse med Nattcupen 2018. Og selv om alle aktører er like viktige ønsker Solbraa å trekke frem to ekstra spesielle hjelpere.

«At Kjell Knudsen og Trondheim Kommune lar oss holde på utover normal åpningstid og var veldig imøtekomne på dette betydde veldig mye for oss. Det gjør det litt ekstra stas for spillerne å kunne spille kamper så sent som 23:30 og føle litt ekstra på følelsen med dette. I tillegg vil jeg trekke frem Mesterbakeren. De har sponset oss med mye varer til kiosken som gjør at vi går i med et lite overskudd ut av denne cupen. Vi skal ikke påstå at vi tjener rått med penger på denne cup’en, men uten de på laget hadde det nok vært et tapsprosjekt. Det er viktig å påpeke at det ikke hadde hindret oss i å gjennomføre det, da dette er en fantastisk opplevelse for både barn og voksne.» 

Med god hjelp fra Mesterbakeren er det godt fylt opp i kiosken

Kiosken må jo også bemannes, og her kommer dugnadsånden frem igjen. To av de flotte damene som er å finne i kiosken er Hanne Johansen og May Rita Buarøy. I likhet med alle andre jeg snakker med disse dagene er de storfornøyde med hele arrangementet.

«Det har vært veldig stor pågang på kiosken, og omsetningen har jo vært helt strålende, og det er jo selvsagt viktig for den økonomiske delen. Men i tillegg har det vært godt humør og god stemning fra ende til annen, selv om dagene er blitt lange og klokken nærmer seg midnatt.»

Undertegnede ble meget fristet av lekre donuts som lå tilgjengelig i kiosken, men klarte å holde seg sterk. Denne gangen. Det var det heldigvis ikke alle som gjorde, slik at omsetningen økte nok betraktelig med hjelp av disse.

 

Kamper på storskjermen kan bety minst like mye som kampene på isen.

Andre aktiviteter utenfor isen
Selv om det spilles kamper fra klokken 16:00 helt frem til midnatt er det noen pauser for spillerne som må fylles opp med andre aktiviteter. Ved treningsrommet er det fyrt opp storskjerm hvor det veksles på å vise VM-fotball, og selvfølgelig – NHL på PlayStation.

I dette rommet finner jeg tidligere styreleder i Nidaros Hockey Tom Arntsen, samt hockeymødrene Camilla Grøtte og Åsne Hyldmo som tar seg en pust i bakken mellom kampene, mens Vetle Hyldmo og Aleksander Aarhaug utspiller en kamp mellom Chicago Blackhawks og Tampa Bay Lightning på storskjermen.

Grøtte og Hyldmo er begge mødre til gutter som spiller hockey for noe så sjeldent som to forskjellige lag. Mens Vetle (8) er Astor-gutt, spiller hans eldste bror Emil (13) for Leangen, i tillegg spiller Ola (11) for Astor. Også Grøtte-familien har en spiller i hver leir, og begge er enige om at slike arrangement er helt supre for å samle spillere og foreldre på tvers av klubbene i regionen.

«Dette er helt nydelig tilrettelagt på alle mulige måter slik vi ser det. Ikke bare er det god underholdning å se barna spille, men de har alltid noe å gjøre mellom kampene også. Foruten kampene på isen er det ikke stort vi ser til barna våre som alltid har noe å finne på i hallen både med gamle og nye venner. Også er det jo greit for oss foreldre å sette oss ned å se litt VM innimellom også da, selv om ikke fotballinteressen er helt på topp.»

Tidligere styreleder i Nidaros Hockey, Tom Arntsen, var godt fornøyd med gjennomføringen av Nattcupen.

Arntsen på sin side er trener for Leangen 04 sort, og er også imponert over gjennomføringen av arrangementet.

«Det er en utrolig samarbeidsvilje blant foreldre og klubber. Det er dette hockeyen trenger, og det gjør utrolig godt å se alle på ett lag – hockeylaget!»

Etter 53 kamper som ble spilt over to ganger ti minutters perioder, er turneringen over rundt midnatt fredag. Her er det ingen vinnere og tapere ettersom det ikke er noe finalespill å snakke om, men det er lek som har stått i fokus gjennom hele arrangementet. De voksne er storfornøyde med gjennomføringen, og selv om ingen av spillerne var interessert i en prat med skumle meg var det ingen tvil om at de også storkoste seg under tidenes første, av forhåpentligvis mange, nattcuper.

 

Mange av deltagerne disse to dagene blir forhåpentligvis å se igjen når vi arrangerer Nidaros Summercamp i Uke 33. Det blir nok en anledning for både foreldre og barn på tvers av klubbene til å stifte bekjentskap og samles.

Påmelding til denne finner du på deltager.no og vi håper så mange som mulig tar turen!

 

SISTE NYTT

– Føler meg som hjemme

LES MER

17. mai feiring i stil

LES MER

– Kan forvente intensiv hockey

LES MER