engh_johnsen_foto_Almhjell

Verre enn først antatt

Verre enn først antatt

En allerede tynn tropp er blitt enda tynnere de siste kampene. I skrivende stund er tre spillere satt ut av spill, og verst har det gått utover kapteinen. Foto: Elisabeth Almhjell

Du har kanskje lagt merke til at Sigve Bråten har tatt over «C»en på drakta de siste kampene. Dette skyldes ikke at vår kaptein Erlend Engh Johnsen er degradert, men dessverre er han satt ut av spill resten av sesongen.

Det var i en situasjon i lørdagskampen borte mot Kongsvinger at Engh Johnsen fikk seg en takling i ryggen, og fikk en vridning i kneet. Først tenkte man at dette var en skade som ville sette han ute av spill i et par uker, men nå viser det seg at skaden er langt verre enn først antatt.

«Jeg venter på operasjon nå noe jeg håper å få på plass i løpet av November måned. Etter den må jeg forvente å bruke et år på å komme tilbake på isen.»

Thomas Wiig var endelig tilbake på isen, før en ny skade setter han ute av spill i lang tid. Foto: Dan K. Reinli

Dette er jo selvsagt et slag rett i magen for klubben som trenger alle spillerne de har i en allerede tynn tropp, men det er kanskje enda verre for Engh Johnsen selv. Som den ledertypen han er var han et klart valg som kaptein for Ilya Dubkov når dette skulle velges før sesongen, og selv var han klar for å blø for drakta.

«Det er jo fryktelig synd at slike skader skjer selvsagt, men samtidig så er det en del av sporten. Vi reiser oss etter de fleste smeller, men enkelte ganger går det bare helt galt, og da er det ikke så mye vi får gjort. Nå må jeg bare konsentrere meg om å få unna operasjonen og begynne veien tilbake. Jeg er fortsatt innstilt på å gjøre en jobb for Nidaros og trønderhockeyen så jeg gir meg ikke så lett.» sier en fattet, men optimistisk Engh Johnsen til Nidaroshockey.no

TO NYE SKADER
Sist lørdag mot Tønsberg kom det to nye skader. Veteranen Thomas Wiig og unggutten Ole Christian Westad Larssen måtte begge gi seg under lørdagens kamp i Tønsberg Ishall med skader, og begge vil mest sannsynlig ikke være klare før på nyåret.

Trener Ilya Dubkov er selvsagt ikke så glad i situasjonen, men som alle andre sier han at de bare må gjøre det de kan ut av situasjonen de er i. Allikevel avviser han ikke mulighetene for å hente inn erstattere helt.

«Vi får ikke gjort noe med skadene nå. Nå må vi fokusere på de spillerne vi har, og jobbe ut fra det. Vi prøver å se litt etter erstatninger, men som alle vet har vi jo litt begrenset med midler til  å hente spillere inn til klubben slik at det er en tøff jobb. Spillerne det er snakk om er heller ingen lett jobb å erstatte.»

Det gjenstår nå fem kamphelger før spillerne tar en liten juleferie. Det er ti kamper hvor minst tre nøkkelspillere blir utilgjengelige for Nidaros. Men gutta viste på søndag mot Tønsberg at det er mulig så lenge man jobber hardt på isen.

SISTE NYTT

– Viktig å tenke langsiktig

LES MER

Velkommen på laget NIO Norway AS

LES MER

Sagøy AS utvider samarbeidet

LES MER