29

– Vi fikk oss en liten «wake up call»

– Vi fikk oss en liten «wake up call»

Det ble seier og tap i de to siste treningskampene før serien skøytes i gang. Foto: Lars Rune Skaug

Bergen tok turen oppover til Trondheim og Leangen i helgen for å spille våre to siste treningskamper før pucken droppes i serien. Lørdagskampen ble preget av dominans i både spill og skuddstatistikk for hjemmelaget, men måtte til slutt slite seg til seier i overtid hvor Johan Tørres Selnes på mesterlig vis avgjorde kampen. Søndagens oppgjør ble langt jevnere spillemessig, og gjestene fra Bergen var det mest effektive laget over 60 minutter. Sluttresultat søndag ble 4-8.

Vikarierende hovedtrener Kenneth Madsø (Henrik Sahlin var utilgjengelig pga sykdom) har mye tanker etter helgens kamper.

«Vi er inne i en tung periode, og jeg synes det vistes på gutta. Vi spilte ikke spesielt bra, men allikevel dominerer vi begge kampene. Jeg har sett begge kampene igjen på video nå, og det som er gjennomgående er at vi taper for mye puck og dueller.

Bergen skal ha honnør. De er stabile i forsvar, og de får oss dessverre akkurat der de vil ha oss. Vi blir for mye spillende rundt boksen deres uten egentlig å produsere alt for store målsjanser.

Nå tror jeg alle vi gleder oss til seriestart, som forhåpentligvis blir første helg hvor alle spillere er tilgjengelig fra skader og sykdom.

Fram til seriestart skal vi jobbe godt på trening og alle i den garderoben er innstilt på å gjøre en bra og god jobb innen da.» sier Madsø til nidaroshockey.no dagen derpå.

Men situasjonen bekymrer ikke treneren, langt der i fra.

«Bekymret? Nei, jeg er ikke bekymret. Jeg vet hvilken kvalitet gutta i garderoben innehar og når seriestarten kommer er vi klare. Men vi skal være bevisst på hvor vi er i dag, og hvor vi skal, og hva som kreves. Alle lag vil slå oss, og alle vil gire opp et ekstra hakk for å gjøre det. Men samtidig skal vi være klare for alt som kommer.» sier han bestemt.

KJØP SESONGKORT I DAG OG VÆR KLAR TIL SERIEÅPNINGEN

Jordan George debuterte på hjemmeis med 3 målpoeng, men det betyr ingenting for han selv når det ikke blir seier. Foto: Lars Rune Skaug

I lagoppstillingen fant vi Ole Christian Westad Larssen som sammen med Zebastian Bodini og David Hallström utgjorde førsterekka. Han var naturligvis ikke fornøyd med helgen, men samtidig glad for at det kom nå.

«Vi fikk oss en liten «wake up call», og et bevis på at vi må gi 100% innsats i hver eneste kamp om vi ønsker å vinne. Ja, det er ‘bare’ en treningskamp, men vi må være tilstede med både fokus og innstilling da også. Ellers blir det unødvendig med treningskamper. Heldigvis er det nettopp det det er, treningskamper. Jeg vil mye heller ha denne opplevelsen nå, også skjerper vi oss når det telles poeng.» sier Westad Larssen.

Om å spille med Bodini og Hallström er han klar.

«Det er utrolig moro å spille med to så gode hockeyspillere. vi har ikke spilt så lenge sammen, og vi får se hvordan det blir fremover, men det gjelder å alltid være klar når du har med deg de to gutta på isen. De finner åpninger der ingen andre gjør det.» skryter han.

Trener Madsø fremhever innstillingen og innsatsen til Westad Larssen som noe helt spesielt.

«Ole jobber og sliter, han er en vi trenere kan regne med hver dag. Rekkene er aldri låste, men nå i starten har han vært i 1. med David (Hallström web.red.) og (Zebastian web.red.) Bodini. Hva som skjer videre får vi se fremover, men at han vil få en betydelig rolle er det ingen tvil om. Han selv er utfordret på å ta det neste steget, og det er jeg sikker på at han gjør med innsatsen sin.» avslutter treneren.

Med treningskampene ut av veien gjenstår det nå to gode treningsuker før pucken droppes til seriepremiere i Bergen 17. september. Første hjemmekamp er uken etter mot Lørenskog 24. september.

SISTE NYTT

Nidaros Hockey nettbutikk

LES MER

Bamsekampen 2023

LES MER

Julekalender 2023

LES MER