CoachWhillock

Vi styrker laget

Vi styrker laget

Bokstavelig talt så forsterker Nidaros Hockey laget foran kommende sesong. Fysisk trener Thomas Whillock skal bidra til økt styrke blant spillerne.

Å spille ishockey er en fysisk krevende idrett, og for å yte maksimalt på isen er det viktig å også ha det fysiske grunnlaget. Selv om laget ikke har vært dårlig trent tidligere, håper vi nå på at det skal bli enda bedre med Coach Whillock, coaching and personal training for teams an individual’s.

«Vi vil skape en god treningskultur, og gi spilleren best mulig grunnlag for å prestere på isen. Med dette samarbeidet gjør vi nettopp dette.» sier sportssjef Fredrik Linge.

Thomas Whillock er alltid fokusert. Foto: Sharon Burgo Aresvik

Thomas (eller Thom som han kalles) har bodd i Norge i fem år. Den gang flyttet han fra Hayle i England for å studere til mastergrad i treningsfysiologi ved NTNU. Siden er han blitt i Trondheim og trives godt. Den nå 28 år gamle engelskmannen oppdaget Muay thai (MMA kampsport, red.anm.) som fjortenåring. Han begynte å studere trening og utøverutvikling som allerede som sekstenåring. Siden den gang har han studert diverse trenings- og utviklingsmetoder i ni år ved skole.

Selv har han selv spilt ishockey, men måtte slutte da han flyttet til et område som ikke hadde ishall.

«Jeg spilte selv som 10-åring, men har fulgt med på ishockey helt siden den gang. Selv om jeg måtte gi meg da jeg flyttet, fulgte jeg nøye med karrierene til mine yngre brødre som fortsatt spilte.» sier Thom til nidaroshockey.no

Hans yngre bror, Michael, har spilt i både den engelske og den tyske ligaen, før han nå skal spille for svenske Svenstaviks HK kommende sesong.

Thom gleder seg veldig til å starte på prosjektet med å få Nidarosspillerne i enda bedre form.

«Jeg respekterer hockeyspillere virkelig høyt. Kombinasjonen av ekstrem fysisk styrke og presisjon i høy hastighet er en stor utfordring for både spillere og trenere, og er noe jeg gleder meg til å jobbe med. At jeg får muligheten til å jobbe med dette for det beste laget i min favorittby, er ren og skjær bonus.»

Men hva forventer en personlig trener å få ut av samarbeidet med Nidaros Hockey?

«Først og fremst ser jeg frem til utfordringen. Jeg er hundre prosent sikker på at jeg kan få det beste ut av laget, og at de kan få det beste ut av meg. Målet mitt er å lære gutta ting om seg selv de ikke visste. Samtidig må jeg jo innrømme at å få litt publisitet rundt min virksomhet er jo alltid kjekt.»

Foto: Sharon Burgo Aresvik

Det er ikke helt tilfeldig at det er Coach Whillock som skal ta seg av den fysiske treningen sammen med Ilya Dubkov. Han er nemlig Muay thai-treneren til Nidarosspiller Erlend Engh Johnsen, som er full av lovord om treneren sin.

«I en individuell idrett som fighting er, har Thom likevel klart å danne et lag og en liten familie i treningsgruppa i løpet av få måneder. Selv om vi slår og sparker hverandre med albuer og knær, lager han en teamfølelse i gruppa som få andre ville ha klart. I løpet av mine 20 år som idrettsutøver har jeg møtt få trenere som inspirerer meg så mye som han gjør. Dette tror jeg kommer av at han er naturlig ivaretakende som person, men også har store forventninger til folka rundt seg og legger alt han har i sporten. Hver eneste dag. Han er ekstremt fokusert, og brenner virkelig for det han driver med. Jeg gleder meg til å se hva han kan få ut av spillergruppa sammen med Ilya i år.»

Vi kan ikke si annet enn at vi gleder oss vi også.
Velkommen på laget, Coach Whillock!

Vi anbefaler også å følge han på sosiale medier:
Instagram
Facebook

SISTE NYTT

– Skal forsøke å være som en fin årgangsvin

LES MER

Vi støtter Jentebølgen 2024

LES MER

– Føler meg som hjemme

LES MER