5

Før kampene: Gjøvik – Nidaros

Før kampene: Gjøvik – Nidaros

Nidaros har slitt med Gjøvik på bortebane i Fjellhallen, denne helgen skal serielederne fra Trondheim gjøre noe med den statistikken.

For Nidaros har aldri slått Gjøvik i Fjellhallen, men selv om lagene var jevne i fjorårets 2. divisjon skiller det nå 48 poeng på tabell så langt i sesongen. – Vi har hevet kvaliteten på alt fra i fjor, kvaliteten på spillerstallen vår er mye høyere og jevnere enn hva vi hadde forrige sesong. Samtidig holder Gjøvik samme nivå som de hadde i 2 div, sier Nidarostrener Jan Morten Dahl. Likevel tar ikke trønderne lett på møtene med Gjøvik-laget.

– Vi må ikke undervurdere dem
– Treningsuken har vært veldig bra, guttene kjører på og holder et veldig høyt tempo for tiden. Det eneste som kan stoppe oss mot Gjøvik er innstilling om at dette blir lett match, og vi har ikke tenkt å ta lett på oppgaven. Vi har med 17 utespillere, så veien er kort til reservebenken, sier trener Dahl. Backen Olav Midtveit Bertelsen som kom til Nidaros i sommer etter spill for Storhamars u20-lag er enig med treneren. – Vi må spille med høyt tempo som vi gjorde mot Gjøvik tidligere i sesongen.  Samtidig må vi ikke undervurdere dem, for Nidaros har slitt mot Gjøvik på bortebane, sier han.

Hamarsingen trives godt i trønderhovedstaden og synes det er morsomt å få være med å toppe 1. divisjon med kun åtte runder igjen. –  jeg trives veldig godt i Trondheim. Laget har levert over all forventning og det er veldig morsomt å få lov til å være med på, sier han.
For Nidaros ligger fortsatt på toppen av tabellen med 63 poeng. Ringerike jager kun fire poeng bak med 59 poeng mens Hasle/Løren har 58. Derfor var det to veldig viktige seiere for trønderne forrige helg i møte med Oslolaget Grüner, og det skal de ta med seg videre. – Det er selvfølgelig viktig å ta med seg en god følelse inn i sesongavslutningen for å fortsette den gode trenden, sier Bertelsen

Viktige spillere tilbake
Denne uken har Nidaros forsterket laget med en ny back i trøndergutten Emil Sæteraas. Samtidig som at han får sin Nidaros-debut i Gjøvik får Nidaros flere andre viktige spillere tilbake. – Vi får tilbake Inge Stokvik, Kent Andre Dahl og Fredrik Linge denne helga, det gjør at vi får igjen tre rekker som kan produsere mål, sier en fornøyd Jan Morten Dahl.

Poengtoppen
For hjemmelaget Gjøvik er topp tre poengplukkere August Jonsson med 20 poeng fordelt på 11 mål og 9 assist, Jan Robin Furuseth Lereng med 18 poeng fordelt på 5 mål og 13 assist, og Eivind Eiken Andresen med 15 poeng fordelt på 8 mål og 7 assist.

For Nidaros er topp tre uendret, Fredrik Rennie Linge topper fortsatt lista med 36 poeng fordelt på 17 mål og 19 assist, Inge Stokvik med 35 poeng fordelt på 22 mål og 13 assist, og Andreas Svedlund med 32 poeng fordelt på 17 mål og 15 assist.


Kampene spilles i Fjellhallen lørdag 28. januar 15:00 og søndag 29. januar 14:30! Kampene kan følges på Livearena.com og Hockey.no

SISTE NYTT

Sirkus Shopping forlenger samarbeidet

LES MER

– Nidaros er det riktige stedet å være

LES MER

Forlenger ikke

LES MER