Oppvokst i trønderhockeyen, la han opp etter et par sesonger for Stjernen i Fredrikstad. Nå er Sander Valde (26) tilbake for fullt.

Han har spilt fire sesonger for Rosenborgs A-lag, vært en tur i USA og prøvd seg, og som nevnt en tur i Fredrikstad. I 2015 bestemte han seg for å legge skøytene på hylla, og konsentrere seg om skole og karriere. Sist vinter ble fristelsen for stor, og han fant frem hockeyutstyret og leverte solide 26 poeng på 16 kamper for Astor. I sommer har han trent med Nidaros, og trener Ilya Dubkov og Fredrik Linge har sett nok til å ville ha han med på laget også i førstedivisjon.

Men hvorfor ville Sander spille igjen etter å egentlig ha lagt opp?

«Det er en kombinasjon av lysten til å spille hockey, og også det sosiale med en hockeygarderobe som gjorde at jeg vil spille hockey igjen. Det er jo ekstra gøy å komme tilbake på laget sammen med mange av de jeg spilte med da jeg var yngre også.» sier Sander til nidaroshockey.no

Sander Valde var et av trøndelags største hockeytalenter i tiden i Rosenborg. Foto: Kjetil Solberg, Frilænsfotografan

Han var regnet som et av de største talentene i trøndersk hockey før han bestemte seg for å gi seg, men kanskje også en av de aller smarteste spillerne i hele hockeynorge. Hva får Nidaros med Sander Valde på isen?

«De får en spiller som forhåpentligvis kan bidra med både rutine og treningskultur. Jeg er ekstremt motivert til å trene godt for å kunne vinne kamper.»

Fra styrets hold har det vært lite snakk om sportslige mål, men det bryr hverken Sander eller de andre spillerne seg om.

«Vi går inn i sesongen som vi alltid må gjøre. Med mål om å slå godt i fra oss mot samtlige lag i serien. Serien i år kommer til å bli enormt jevn, og da er det viktig at vi har det lille ekstra som gjør at vi trekker det lengste strået i tette kamper, så ofte vi kan. Det skal være hardt å komme til Leangen i år!»

I likhet med mange andre spillere på laget spilte Sander Valde sammen med Ilya Dubkov under tiden i Rosenborg, og han er krystallklar på at han har troen på den russiske bjørnen som trener.

«Jeg spilte med han i flere sesonger i Rosenborg, og det skal godt gjøres å finne et bedre hockeyhode enn hva han har. Dette er noe laget kan dra veldig nytte av, og det tror jeg vi vil gjøre også.»

Vi ønsker Sander velkommen hjem, og velkommen på laget!