De siste to sesongene har Nidaros hatt en finsk sisteskanse til å lede laget. Nå tar trønderen tilbake buret på heltid.

23 år gamle Peter Vincent Strøm har vært gjennom mange opp- og nedturer i sin hockeykarriere, tross sin unge alder. Ofte har han blitt brukt som andremålvakt i klubbene han har vært i, men nå er det endelig dags for den unge trønderen å ta førsterollen i Trondheims hockeylag.

«Hockey er det beste jeg kan holde på med, og å spille i Leangen er beste av alt. Det er her jeg hører hjemme og det er her jeg vil være. Med den nye starten klubben nå også får, som jeg har kjempetroen på, kunne det ikke falt meg inn å være noen andre steder enn akkurat i Nidaros.» sier ‘Veggen’ på spørsmål fra nidaroshockey.no om hvorfor han valgte å bli med videre på ferden.

Strøm har spilt for de fleste alderbestemte lag for Rosenborg, før turen gikk til Lillehammer og studier i 2011. Et par sesonger i OL-byen var derimot nok, og han fant veien tilbake til Rosenborg igjen. Etter konkursen til RIHK måtte han igjen ut på jakt etter arbeidsgiver, og turen gikk så til Tønsberg i førstedivisjon hvor han tilbragte en drøy sesong før han svippet innom Frisk Asker en tur på vei opp tilbake til Trøndelag. Kommende sesong blir hans tredje i Nidaros-drakten.

Ikke alle kjenner Strøm like godt så vi spurte han på lik linje som vi gjør med alle våre signeringer, hva får Nidaros Hockey i Peter Strøm?

Peter Vincent Strøm skal stoppe pucker for Nidaros, og frustrere mang en motstander. Foto: Dan K. Reinli / Gjøvik Hockey

«Konkurranseinnstinkt. Det er det første som slår meg. Jeg hater å tape, og jeg gjør alt i min makt for at det ikke skal skje, i enhver situasjon. Ellers er jeg en veldig positiv fyr som kan være med å bidra til godt humør i gruppa, noe som er viktig i både med- og motgang. De to sistnevnte føler jeg at jeg har fått min fair del av, og det er noe jeg har tatt læring av og tar med meg videre.»

I det vi begynner å gå videre med intervjuet, så skyter han kjapt inn noe beskjedent «ja, så får dere førstedivisjons beste DJ, og to-touch-spiller (oppvarmingsrutine red.anm)». Det lover også ekstra godt for stemningen i garderoben hver dag.

Strøm har hatt æren av å vokse opp med Ilya Dubkov i trøndersk hockey, og husker han både fra TIK-tiden, og ikke minst da de spilte sammen i Rosenborg.

«Ilya har en rutine som mange bare kan drømme om. Både det og at han har en annen type trenerstil som jeg tror passer gruppa her meget godt, gjør at jeg har stor tro foran den kommende sesongen.»

Sportslig leder Fredrik Linge gleder seg til å se hva Strøm kan vise denne sesongen som førstekeeper.

«Han har gjort en kjempejobb for oss de to siste sesongene, og det uten å ha fått vist sitt fulle potensiale. Det blir veldig spennende å se hvordan han håndterer posisjonen som en klar førstekeeper, og jeg er helt sikker på at det blir en suksess. Det skader jo heller ikke at han er en ung trønder, selvsagt.»

Følg Peter på Twitter, Instagram eller sjekk ut hans profil på Eliteprospects.

Vi gleder oss til han skal frustrere motstanderne våre gjennom hele sesongen med å stoppe skudd etter skudd. Velkommen med videre, Peter!