Hva er vel et lag i trønderhockeyen de senere årene uten et par Hofstad på laget? Joakim (22) og Daniel (20) Vestavik Hofstad har signert kontrakt for den kommende sesongen.

Men unntak av en sesong i Valencia Flyers i Western States Hockey League har Joakim Vestavik Hofstad spilt hele sin karriere i Trondheim. Han har samlet med seg 23 kamper i GET-ligaen for Rosenborg, og spilte i fjor 18 kamper for Nidaros, hvor han fikk med seg ett mål. Nå skal han fortsette karrieren i Nidaros-drakten, og nå er han klar til å vise hva han kan.

Foto: Nobra Foto

«Jeg føler ikke jeg har fått vist meg frem så godt de to siste sesongene, så nå er jeg gira på å komme i gang med ny sesong og vise hva jeg står for. Jeg har veldig troen på sesongen som kommer.» sier Hofstad entusiastisk.

Han er også forberedt på å bidra mer offensivt enn han har gjort tidligere. Med andre ord er det en spennende tid i møte for alle som har fulgt hans karriere så langt.

Som alle andre gleder han seg til å lære mye av trener Ilya Dubkov.

«Han har jo tonnevis med rutine, og kan lære bort utrolig mye. Jeg gleder meg til å ta inn hver eneste lille ting jeg kan fra han denne sesongen.»

Følg Joakim Vestavik Hofstad på Instagram, og les mer om statistikken hans på Eliteprospects.

Lillebror Daniel har på sin side tilbragt hele sin karriere i Trondheim. Han står for øyeblikket bokført med 66 kamper for Nidaros, og på disse kampene har han gjort 26 poeng. Med andre ord er han som veteran å regne i et ungt Nidaros-lag, tross sin egen unge alder. Nå gleder han seg til å ta fatt på ny sesong.

«Først og fremst gleder jeg meg til sesongen fordi jeg elsker å spille hockey. Å kunne bidra til at et trøndersk lag kommer seg til eliten igjen gjør jo det hele enda mer spennende selvsagt. I tillegg har jeg veldig troen på det nye styret som virker å ha god kontroll, og spiller med åpne kort.» sier yngstebror Hofstad til nidaroshockey.no

I likhet med sin bror ønsker han selvsagt å utvikle seg videre. Men hva kan han bidra med på isen?

«Jeg er en spillende senter. Jeg er glad i å bidra fremover på isen ved å skape muligheter for både meg selv og lagkameratene mine.»

Foto: Nobra Foto

Også han synes valget av trener er «spot on» for den kommende sesongen.

«Ilya var jo blant annet trener for U20-laget i fjor hvor jeg spilte en del, og jeg er veldig godt fornøyd med at han nå blir A-lagstrener. Han har utrolig mye hockeykunnskap og er en avbalansert type noe jeg har tro på vil smitte over på oss spillere.»

Daniel kan du følge på Instagram, eller se hans statistikk på Eliteprospects.

Selv om det mest sannsynlig har vært mang en brødrekrangel opp gjennom årene, er de begge enige om én ting.

«Vi er begge privilegerte som får spille sammen med broren vår på laget selv på seniornivå. Det er ikke mange som får den muligheten, og det hjelper oss begge hver dag.»

Velkommen med videre, Joakim og Daniel Vestavik Hofstad!

PS! Har du husket å registrere deg som frivillig kommende sesong?